Γ. Κουμουτσάκος: Υποβάλουμε σχέδιο εκρίζωσης διακινητών στην ΕΕ

Σχέδιο για την εκρίζωση δικτύου διακινητών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ θα καταθέσει σε περίπου ένα μήνα η Ελλάδα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη αρμόδιο για την μεταναστευτική πολιτική Γιώργο Κουμουτσάκο.

Όπως τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος απαντώντας σε ερώτηση του πρώην υπουργού Γιάννη Μουζάλα, για τους χώρους στους οποίους θα κατασκευαστούν τα κλειστά κέντρα, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα πρωτοφανές κύμα προσφύγων και μεταναστών εξαιτίας της πολιτικής της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το θέμα αυτό για άλλες γεωπολιτικές επιδιώξεις.

Ειδικότερα για την κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με την κατάσταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ο υπουργός υπογράμμισε πως “μέσα στους τέσσερις μήνες αυτή η κυβέρνηση ήδη έχει κάνει σημαντικά βήματα, όχι μόνο για την προστασία των προσφύγων αλλά εργάζεται και ως προς την κατεύθυνση για την εκρίζωση δικτύων διακινητών. Κάτι που δεν κάνατε εσείς”.

Ο κ. Μουζάλας υποστήριξε πως “παρά την πολιτική και τις προσπάθειές σας, φοβάμαι πως στο τέλος εξαιτίας των αντιδράσεων θα καταλήξετε να φτιάξετε κέντρα σε ξερονήσια”. Ως προς το συγκεκριμένο ο κ. Κουμουτσάκος αντέδρασε λέγοντας πως για το θέμα έχει τοποθετηθεί η κυβέρνηση και δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Σχετικά Νέα