Γ. Κουμουτσάκος: Χιλιάδες Σύροι μετανάστες συγκεντρώνονται στη Σμύρνη

Χιλιάδες Σύροι μετανάστες μαζεύονται στη Σμύρνη από την επαρχία Ιντλίμπ προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σύμφωνα με το skai.gr, o κ. Κουμουτσάκος επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει τρόπο ενίσχυσης των θαλάσσιων συνόρων, όμως είναι δύσκολο να “στεγανοποιηθούν”. Έχουμε εισροές από την Ανατολή, και μηδενικές εκροές από τα βόρεια σύνορα μας εξήγησε.

Τόνισε ακόμη ότι έχουμε παραλάβει εκκρεμότητες πάνω 70.000 χιλιάδων αιτήσεων ασύλου που δεν έχουν εκδικαστεί, σημειώνοντας ότι για την αλλαγή στη διαδικασία χορήγησης ασύλου γίνεται “χειρουργική δουλειά” και χρειάζεται προσοχή.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, “δίνουμε μάχες στο εσωτερικό και το εξωτερικό για τις διαδικασίες άσυλου”. Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για συγκρότηση “ομάδας της Μεσογείου μέσα στην Ευρώπη” με Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρο ώστε να ασκηθούν πιέσεις στην Ευρώπη και να δίνουν την ανάλογη προσοχή οι εταίροι.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν είχε κουλτούρα επιστροφών μεταναστών. “Όταν λέγαμε “λιάζονται και φεύγουν’’ οι εταίροι μας έκλεισαν τα σύνορα” δήλωσε, αφήνοντας αιχμές κατά της Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, “από τη μια πλευρά υπάρχει η λογική της Αριστεράς “δεν πειράζει ας έρθουν όλοι’’” από την άλλη της ακροδεξιάς ότι “δεν μπαίνει ούτε ένας” κάτι που στην πράξη είναι αδύνατο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα