Γ. Κατρούγκαλος: Άφωνος και αδρανής ο Μητσοτάκης στα κρίσιμα γεωπολιτικά ζητήματα

Για το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ώστε να εδραιωθεί η συνεργασία Ελλάδας – Κίνας, κάτι που συνεχίζει η ΝΔ, για την πρόσκληση που απεύθυνε χθες στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΛΔΚ να επισκεφτεί εκ νέου τη χώρα τους, καθώς και για όσα έχουν ήδη δρομολογηθεί με στόχο τον επαναπατρισμό αρχαιοτήτων μίλησε Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ανεπάρκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη στον χειρισμό γεωπολιτικών ζητημάτων που αφορούν τη χώρα μας.

Στον Γιώργο Τραπεζιώτη ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε και για τη σημαντική – για πρώτη φορά – απόφαση της ΕΕ κατά φυσικών προσώπων και εταιριών που εμπλέκονται σε παράνομες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής εξήγησε ότι η κριτική που απευθύνουν στη σημερινή κυβέρνηση αφορά την αδράνεια και με «όρους αφωνίας και απουσίας» για τα κρίσιμα γεωπολιτικά θέματα που μας αφορούν, όπως το ναυάγιο της διεύρυνσης της ΕΕ στα δυτικά Βαλκάνια, κάτι για το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τοποθετήθηκε.

Ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε ότι για τα όσα δεν έκανε και δεν είπε ο νυν πρωθυπουργός και για το θέμα των πολλαπλών παραβιάσεων στον Αιγαίο από την Τουρκία έχουν ασκήσει κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος ενδεχομένως μέσω του κατευνασμού θεωρούσε ότι θα καλλιεργούσε μια προσωπική σχέση με τον Ρ.Τ. Ερντογάν στις συναντήσεις τις οποίες είχε μαζί του.

«Κάτι που με θόρυβο κατέρρευσε το επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας συνεχίστηκαν» επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Οι λέξεις κυρώσεις μέχρι το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν έχουν βγει από τα χείλη του» εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος. Ουσιαστικά αφέθηκαν όλες οι προσπάθειες στις πρωτοβουλίες της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ έπρεπε να είναι από τα βασικά μελήματα και της ελληνική κυβέρνησης, η οποία δεν είχε υπουργική εκπροσώπηση στο συγκεκριμένο συμβούλιο.

Επανέλαβε μάλιστα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ περιορίζεται στον ρόλο του παθητικού παρατηρητή και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει για να μην χαθούν όλα όσα έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς πρέπει να φανεί ότι και για το Προσφυγικό η Ελλάδα είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα