

Ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησης των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της Νέας Μάκρης στην Αττική, μετά από απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Γιώργου Καραγιάννη.
Τα “Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, έργα ομβρίων περιοχής Νέας Μάκρης Αττικής” έχουν εκτιμώμενο προϋπολογισμό τα 60 εκατ. ευρώ, ενώ καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού είναι εντός Μαΐου.
Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι οι 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Αντικείμενο του έργου είναι διευθετήσεις επτά ρεμάτων, καθώς και έργα δικτύων όμβριων υδάτων, στην περιοχή Ν. Μάκρης συνολικού μήκους περίπου 18 χλμ.
Τα προβλεπόμενα έργα θα συμβάλλουν σημαντικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής της Νέας Μάκρης, στην οποία παρατηρείται ραγδαία αστικοποίηση και αλλαγή χρήσεων γης τα τελευταία χρόνια.
Ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης σημείωσε ότι: “Το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Νέας Μάκρης είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε τοπικό και σε υπερτοπικό επίπεδο καθώς θα δημιουργήσει αφενός ένα δίχτυ προστασίας της περιοχής, αφετέρου θα συμβάλλει στον ευρύτερο σχεδιασμό για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής.
Πρόκειται για το τελευταίο από τα 10 αντιπλημμυρικά έργα – 7 στην Αττική, 2 στη Θεσσαλονίκη και 1 στην Κόρινθο – που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο μπαίνει σε διαδικασία δημοπράτησης ολοκληρώνοντας έτσι τον ευρύτερο σχεδιασμό μας.
Τα αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιούμε σε όλη την Ελλάδα αποτελούν παρεμβάσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας για την ποιότητα ζωής των πολιτών και της προστασίας του περιβάλλοντος”.
Σχετικά Νέα
Δένδιας: Στον Έβρο για Πάσχα με τις Ένοπλες Δυνάμεις
Το επιτηρητικό φυλάκιο «5» στον Έβρο, στην περιοχή ευθύνης της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.
Κ.Μητσοτάκης: Το Άγιο Πάσχα μας θυμίζει ότι μέσα από τον πόνο και τις δυσκολίες τελικά γεννιούνται το φως και η ελπίδα
«Το Άγιο Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, μας θυμίζει πάντα ότι μέσα από.
Παπασταύρου: Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός απεικονίζει τις ζώνες όπου θα αναπτυχθούν και οι έρευνες για υδρογονάνθρακες
Ο χάρτης που αποτυπώνει τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό αποτυπώνει για πρώτη φορά σε επίσημο ρυθμιστικό κείμενο.
Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την πρώτη Ανάσταση στην Τήνο
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία της πρώτης Αναστάσεως στον Ιερό Ναό.