Γ. Καμίνης: Το πρόγραμμα του Μπακογιάννη είναι ο απολογισμός μας

Κριτική σε όσα ανακοίνωσε χθες κατά την παρουσίαση του προγράμματος του, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, άσκησε σήμερα ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό Αθήνα « 9,84».

«Ακούγοντας το πρόγραμμα του κ.Μπακογιάννη ευχαριστήθηκα πάρα πολύ επειδή αυτό που απέδειξε είναι ότι, χωρίς να το αναγνωρίζει, ουσιαστικά υιοθετεί το έργο μας. Είναι σαν να άκουγα τον απολογισμό μας» είπε ο κ.Καμίνης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο: «Μίλησε για Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Ήδη, εμείς κάναμε για πρώτη φορά στην Αθήνα τον κινητό σταθμό και προχωρά και ο σταθερός με χρήματα ΕΣΠΑ».

Για τον φωτισμό σημείωσε: «Δυστυχώς, μάλλον του διέφυγε το γεγονός ότι προχθές η αρμόδια διυπουργική επιτροπή ενέκρινε με ΣΔΙΤ το έργο ηλεκτροφωτισμού, ύψους 43 εκατομμυρίων ευρώ. Θα είναι όλη η πόλη με έξυπνο φωτισμό και wi fi».

Αναφερόμενος στους ποδηλατοδρόμους τόνισε ότι «είναι ήδη ένα από τα τέσσερα έργα που έχουμε εντάξει στο ΕΣΠΑ», ενώ για τις απαλλοτριώσεις πρόσθεσε πως«μπορέσαμε και κάναμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα απαλλοτριώσεων που έχει γίνει σε όλη την χώρα. Μιλάμε για 24 απαλλοτριώσεις». «Αφήνω τα θέματα των δομών στέγασης και το κοινωνικό έργο όπου θα βρει ένα δήμο πολύ προχωρημένο», τόνισε.

Σχετικά με την τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας έργο, του γλύπτη Γιάννη Παππά και δωρίθηκε το 2002, στον δήμο Αθηναίων από τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον τότε υπουργό Πολιτισμού.

Επίσης ότι «δεν έχει κανένα εθνικιστικό ή μιλιταριστικό στοιχείο. Αναπαριστά τον Μέγα Αλέξανδρο νεαρό πάνω στον Βουκεφάλα», ενώ επισήμανε «η απόφαση μας ελήφθη σε χρόνο ανύποπτο, προτού αναζωπυρωθεί η ιστορία του Μακεδονικού και πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο με δική μου εισήγηση το 2015».

ΑΜΠΕ

Σχετικά Νέα