Γ. Γεραπετρίτης στη Ραμάλα: Επείγουσα ανάγκη για επίτευξη ανθρωπιστικής παύσης

Την επείγουσα ανάγκη για επίτευξη ανθρωπιστικής παύσης, με σκοπό τη δημιουργία βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Γάζα τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη συνάντησή του με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Riyad Al-Maliki στη Ραμάλα, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών στον λογαριασμό του στο X (Twitter).

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο κ. Γεραπετρίτης αφίχθη στις 09.15 στο αεροδρόμιο Ben Gurion και από εκεί μετέβη στη Ραμάλα. Η συνάντησή του με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του ήταν προγραμματισμένη στις 10.30 και στις 12.00 με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό.

Σκοπός της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών και των επαφών του με την Παλαιστινιακή ηγεσία είναι η απευθείας ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην περιοχή και η διερεύνηση των τρόπων συμβολής της Ελλάδας στην επίτευξη ανθρωπιστικής παύσης, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

«Μίας παύσης που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για βιώσιμους ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα