Γ. Γεραπετρίτης: Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ το πλαίσιο για τη φορολογία

Ένα σαφές πλαίσιο για το πώς θα διαμορφωθεί η φορολογία επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας προσθέτοντας ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα έχουν ψηφιστεί τόσο το αναπτυξιακό όσο και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα ο Γιώργος Γεραπετρίτης σημείωσε ότι το αναπτυξιακό νομοσχέδιο «θα είναι ένα οριζόντιο εγχειρίδιο ανάπτυξης. Θα υπάρχει σαφές και ασφαλές πλαίσιο χωροταξικής διάρθρωσης ώστε να αρθούν αντικρουόμενες διατάξεις. Θα είναι σαφείς οι όροι του αναπτυξιακού και επενδυτικού παιχνιδιού. Πλέον ένας επενδυτής που θα θελήσει να έρθει για ένα σχέδιο στη Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας να γνωρίζει εξ αρχής ολα τα γεωχωρικά δεδομένα της περιοχής για την οποία ενδιαφέρεται ώστε να γνωρίζει τι επιχειρηματική δράση μπορεί να αναπτύξει εκεί».

Εξηγώντας τι σημαίνει ο όρος «ανάπτυξη για όλους» ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «σημαίνει ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες να αναπτύξουν το δυναμικό τους».

Ερωτηθείς για τις συζητήσεις με τους θεσμούς ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι «δεν έχουμε καμία διάθεση για εκπλήξεις απέναντι στους θεσμούς. Το σχέδιο για την ανάπτυξη έχει ήδη προχωρήσει και δεν θα υπάρξουν αμφισβητήσεις, δεν θα υπάρχουν μονομερείς ενέργειες. Την ιδιοκτησία του νέου αναπτυξιακού πλάνα θα το έχουμε μόνο εμείς στη χώρα μας».

Σχετικά Νέα