

Η πορεία των διμερών σχέσεων, ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και η διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια τέθηκαν επί τάπητος κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Ούγγρο ομόλογό του Πέτερ Σιγιάρτο, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.
Επίσης, υπογραμμίστηκε η ανάγκη αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή, ενώ εκφράστηκαν ανησυχητικές ενδείξεις διάχυσης της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα και οι επιπτώσεις στις ναυτιλιακές μεταφορές, στο διεθνές εμπόριο και στην ευρωπαϊκή και διεθνή οικονομία.
Παράλληλα, έμφαση δόθηκε στην ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και στον ρόλο της Ελλάδας ως περιφερειακού κομβού ενέργειας και ενεργειακής διαφοροποίησης.
Σημειώνεται πως η επίσκεψη του Πέτερ Σιγιάρτο στην Αθήνα έγινε στο πλαίσιο διμερών επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών ενόψει της ανάληψης από τη Βουδαπέστη της εκ περιτροπής Προεδρίας του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1 Ιουλίου 2024.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.