Γ. Γεωργαντάς: Εντός του έτους η ψηφιακή ανανέωση του διαβατηρίου

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κος Γιώργος Γεωργαντάς, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Με αφορμή την παρουσία του στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο κ. Γεωργαντάς επεσήμανε ότι «Κανένας ψηφιακός μετασχηματισμός της δημόσιας διοίκησης δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή των δήμων, χωρίς τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης. Εμείς σήμερα και αύριο με την παρουσία όλου του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου μας, και με τον κ. Πιερρακάκη και με τον κ.Λιβάνιο, θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένες δράσεις που θα βοηθήσουν την αυτοδιοίκηση. Θα κάνουμε απλά πράγματα για τα δημοτολόγια για παράδειγμα, αύριο θα έχετε λεπτομέρειες. Βασική στόχευση είναι να εξυπηρετείται ο κόσμος από απόσταση και να μην χρειάζεται να ταλαιπωρείται στα διάφορα γκισέ. Τα γεγονότα ζωής όλα είναι μέσα στη στόχευση τους επόμενους μήνες να απλοποιηθούν πάρα πολύ».

Ψηφιακά η ανανέωση του διαβατηρίου
Ερωτηθείς πότε θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική ανανέωση του διαβατηρίου, απάντησε πως «Εντός του έτους. Από το κομπιούτερ θα κάνετε την αίτησή σας, απλά θα πάτε να το παραλάβετε. Και η φωτογραφία θα πηγαίνει ψηφιακά μέσα από συγκεκριμένη εφαρμογή. Θα συνδέσουμε τα φωτογραφεία με συγκεκριμένη εφαρμογή και θα αποστέλλουν τα φωτογραφεία τη φωτογραφία».

Και συμπλήρωσε ότι «Είναι πολύ μεγάλο το πολιτικό αφήγημα αυτής της υπόθεσης δηλαδή με τις ψηφιακές υπηρεσίες δεν θα αισθάνεται κανείς αποκλεισμένος. Θα μπορεί ο εργαζόμενος που το πρωί είναι στη δουλειά του θα πηγαίνει το βράδυ να κάνει τη δουλειά του, ο ανάπηρος που δεν μπορούσε να μετακινηθεί, αυτός που είναι στο χωριό που δεν μπορεί να πάει στο κέντρο θα μπορεί να κάνει τις αιτήσεις του από εκεί».

Για το 5G στη Βόρεια Ελλάδα
«Με βάση τους όρους της δημοπρασίας μέχρι τέλους αυτού του έτους πρέπει να καλυφθεί το 65% των συνδέσεων και συν άλλα δύο χρόνια το 95%. Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή που είμαστε αλλά μέχρι τέλος αυτού του έτους θα είναι καλυμμένο το 65%», επεσήμανε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα