Γ. Δραγασάκη σε Κασσελάκη: Υπονομεύεις το συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ

Να διαβάσεις τον απολογισμό του κόμματος του οποίου ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι και να μη δίνεις λαβή σε συκοφαντικά επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, διαμηνύει στον Στέφανο Κασσελάκη ο Γιάννης Δραγασάκης αντιδρώντας σφοδρά στη δήλωση του πρώτου ότι «δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το μαξιλάρι του κ. Τσακαλώτου».

Σε ανάρτησή του ο πρώην αντιπρόεδρος της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του προτείνει «να διαβάσεις τις συγκεκριμένες σελίδες (σ.σ. 72-74)» και τον νουθετεί «γενικότερα εφόσον θέλεις ν’ αναφέρεσαι στο κυβερνητικό έργο, είναι απαραίτητο να διαβάσεις τον Απολογισμό του κόμματος του οποίου ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι και να μη δίνεις λαβή στη ΝΔ με τα συκοφαντικά επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου».

Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Πρόεδρε, σήμερα είπες “Δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το μαξιλάρι του κ. Τσακαλώτου”.

Επίτρεψέ μου λοιπόν, κάποιες αναγκαίες επισημάνσεις:

• Ο Αλέξης Τσίπρας επανειλημμένα έχει δηλώσει υπερήφανος για το μαξιλάρι, θεωρώντας το επίτευγμα του #ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή, μάλιστα, δεν ήταν απόφαση κάποιου υπουργού, αλλά συλλογική κυβερνητική επιλογή. Το μαξιλάρι δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, αλλά αναγκαίο μέτρο για να διευκολύνουμε την έξοδο της χώρας στις αγορές. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι επιλογές που είχαμε ήταν “μαξιλάρι ή προληπτική πιστωτική γραμμή” που ζητούσε πχ ο Γιάννης Στουρνάρας & προϋπέθετε νέο μνημόνιο.

• Ο επίσημος δε απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο 2012-19, ο πρώτος & μόνος που έχει κάνει κυβερνητικό κόμμα στην Ελλάδα, μιλούσε για το επίτευγμα του μαξιλαριού, με το οποίο ανακτήθηκε η δημοσιονομική κυριαρχία της χώρας. Ο Απολογισμός ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από την ΚΕ του κόμματος.

Πρόεδρε, σου προτείνω να διαβάσεις τις συγκεκριμένες σελίδες (σ.σ. 72-74). Και γενικότερα εφόσον θέλεις ν’ αναφέρεσαι στο κυβερνητικό έργο, είναι απαραίτητο να διαβάσεις τον Απολογισμό του κόμματος του οποίου ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι & να μη δίνεις λαβή στη ΝΔ με τα συκοφαντικά επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Σε κάθε περίπτωση να μην υπονομεύεις τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19 υπό την καθοδήγηση & την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα. Συλλογικό άθλο που διέσωσε τη χώρα & είναι ιστορικό κεκτημένο & παρακαταθήκη της Αριστεράς για το μέλλον».

 

Οι επίθεση Κασσελάκη σε Τσακαλώτο, Τσίπρα

Νωρίτερα μιλώντας στο Mega κ. Κασσελάκης σε δηλώσεις του χαρακτήριζε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ως «την πιο μνημονιακή», ενώ την ίδια στιγμή κατηγόρησε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως με αφαίμαξη των φορολογουμένων δημιούργησε το περίφημο μαξιλάρι των 37 δισ.

Σχολιάζοντας τα όσα έγιναν στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «το κόμμα είναι για την κοινωνία. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που αυτοαποκαλείται αριστερός είναι απέναντι στην Άμεση Δημοκρατία. Υπάρχει μια βάση η οποία εκφράστηκε. Χάσαμε 600.000 ψήφους, αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι», στηλιτεύοντας όσους αποχώρησαν, ενώ επιτέθηκε ονομαστικά και κατά των Τσακαλώτο και Πέρκα επειδή δεν παραδίδουν την έδρα τους.

«Κώδικα δεοντολογίας δεν είχαν συμφωνήσει; Το καταστατικό λέει ότι πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους. Προφανώς το καταστατικό ισχύει μόνο όταν βολεύει τον καθένα», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε «εγώ δεν ήμουν στέλεχος πρώτης γραμμής τότε. Εγώ θέλω να έχω μια κυβερνητική Αριστερά. Αυτή η προκατάληψη ότι είμαστε κατά της έπαρσης της σημαίας πρέπει να σταματήσει»

«Βεβαίως και είμαστε υπέρ της έπαρσης της σημαίας. Θέλουμε στιβαρή άμυνα. Να μην αποστρατιωτικοποιούνται τα νησιά μας» πρόσθεσε.

Με σαφείς αιχμές προς τους εναπομείναντες αντιφρονούντες στο κόμμα, ο κ. Κασσελάκης τόνισε: ακόμα «θέλω να έχω στην ομάδα μου καλά παιδιά. Καλούς ανθρώπους. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Ελάτε να δουλέψουμε… Προφανώς το κόμμα είχε παθογένειες» και διατύπωσε την πεποίθηση πως «το κόμμα μας με κοινωνικά ερείσματα θα γίνει κυβέρνηση».

«Αυτό σημαίνει σχεδιασμός. Δεν μπορεί ένα άτομο μέσα σε δύο μήνες να το κάνει κυβερνώσα παράταξη. Χρειάζεται σχεδιασμός, προτάσεις νόμων, ξεκάθαρες πολιτικές, καινούργια φρέσκια ομάδα μαζί με τα έμπειρα στελέχη μας, που μπορούν να δώσουν σοβαρή εναλλακτική λύση. Χρειάζονται όλοι και όλες», σημείωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα