

Για την αναγκαιότητα της ασφάλισης περιουσίας από φυσικές καταστροφές, μίλησε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι όσο οικονομικά ισχυρή κι αν είναι μία χώρα, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μία φυσική καταστροφή, ενώ επισήμανε ότι όποιο βοήθημα κι αν δοθεί θα είναι δύσκολο να αποκατασταθεί ένα σπίτι ή μια επιχείρηση.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της ασφάλισης της περιουσίας από φυσικές καταστροφές, εξήγησε ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει αυτή η κουλτούρα, και τάχθηκε υπέρ της παροχής κινήτρων προκειμένου πολίτες και επιχειρήσεις να ασφαλίζουν την περιουσία τους, προστατεύοντάς την.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, μόλις το 15% των κατοικιών στη χώρα μας είναι ασφαλισμένες για φυσικές καταστροφές – με τις περισσότερες εξ αυτών να έχουν ασφαλιστεί υποχρεωτικά λόγω δανειοδότησης – ενώ από τα συνολικά περίπου 300 αυτοκίνητα που κάηκαν στις πρόσφατες πυρκαγιές, λιγότερο από το 20% διέθεταν σχετική ασφαλιστική κάλυψη.
Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου υποστήριξε ότι η ασφάλεια φυσικών καταστροφών πρέπει να γίνει υποχρεωτική και αυτό μπορεί να συμβεί είτε μέσω του κράτους είτε μέσω ασφαλιστικών εταιριών.
Παράλληλα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου επανέλαβε την ανάγκη μακροπρόθεσμης στήριξης από την πολιτεία των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, τονίζοντας ότι δεν είναι εύκολο να ξαναστηθούν και να λειτουργήσουν σε ένα περιβάλλον καμμένων.
Σημείωσε τέλος ότι προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων χρειάζεται να ολοκληρωθούν προηγουμένως οι σχετικές πραγματογνωμοσύνες, με το επιμελητήριο και άλλους φορείς να συνδράμουν τους δήμους για την ταχύτερη δυνατή διεκπεραίωσή τους.
Σχετικά Νέα
Δραματική επιχείρηση διάσωσης αναρριχητή στη Λαυρεωτική – Συγκλονιστικό βίντεο
Τραυματισμένος ανασύρθηκε 32χρονος αναρριχητής μετά την πτώση του σε βάραθρο στον Άγιο Κωνσταντίνο στη.
-
Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Βρετανός τουρίστας που χτύπησε στο κεφάλι από πτώση τζαμαρίας
Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται ένας 48χρονος Βρετανός τουρίστας,.
Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με όρους οι 13 ανήλικοι μετά την απολογία τους για συμμετοχή σε ακροδεξιά συμμορία
Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον 1ο τακτικό.
-
Σεπόλια: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς – Πώς συνέβη το αιματηρό επεισόδιο
Τους δράστες του αιματηρού επεισοδίου που σημειώθηκε χθες (9/5) νωρίς το βράδυ στην οδό Αυλώνος.