Γ. Αμανατίδης: Θα ασκήσουμε υπεύθυνη, μαχητική και προγραμματική αντιπολίτευση (βίντεο)

«Διάψευση των προσδοκιών του ελληνικού λαού έχουμε, ήδη. από τα πρώτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την ανάληψη του ελέγχου της ΕΥΠ, της ΕΡΤ και του ΑΠΕ από τον πρωθυπουργό. Αυτό θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί. Θέλει τον αποκλειστικό πολιτικό έλεγχό τους από το Μαξίμου;» αναρωτήθηκε.

«Πολιτικά έκανε επίσης δύο άλλες κινήσεις με αρνητικό αντίκτυπο. όπως είναι ο διαχωρισμός της έρευνας από την παιδεία και την εκπαίδευση. Φεύγει η έρευνα από το Παιδείας και πάει στο υπουργείο Οικονομίας. Και το δεύτερο η υποβάθμιση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Το μεταναστευτικό δεν μπορεί να μπαίνει μόνο στο επίπεδο της ασφάλειας και δεν μπορεί να εντάσσεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» σημείωσε.

«Μια κυβέρνηση, που εξελέγη υποσχόμενη «έκρηξη» ανάπτυξης και επενδύσεων, δεν μπορεί να ξεκινάει με την αλλαγή του εκλογικού νόμου» υποστήριξε και κατέληξε λέγοντας: «εμείς θα ασκήσουμε υπεύθυνη, προγραμματική και μαχητική αντιπολίτευση και θα υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις, που πετύχαμε μαζί με τον ελληνικό λαό».
Για την Χαλκιδική
«Ήταν πρωτοφανής η θεομηνία που έπληξε την Χαλκιδική. Είμαστε σε συνεχή επαφή και επικοινωνία από το πρωί με τον αρμόδιο υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Καράογλου. Κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την ευρύτερη περιοχή κι από τη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί στην πληγείσα περιοχή. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων και την συμπαράστασή μου σε όσους δρουν στην περιοχή: διασώστες, πυροσβέστες, αστυνομικοί, στρατός και εθελοντές καθώς προέχει, τώρα η αποκατάσταση των ζημιών αφού πολλές και μεγάλες περιοχές δεν έχουν ρεύμα και νερό. Πρέπει επίσης να γίνει η άμεση καταγραφή των ζημιών στα παράλια ώστε να προχωρήσει γρήγορα η αποκατάσταση και οι αποζημιώσεις, καθώς βρισκόμαστε στο μέσον της τουριστικής περιόδου».

Σχετικά Νέα