

«Σημαντική μέρα για τη χώρα μας και για την επιτάχυνση της προοδευτικής πολιτικής αλλαγής» χαρακτήρισε τη σημερινή εκλογή προέδρου και ΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας στην ΕΡΤ1.
«Σε μια δύσκολη συγκυρία και μετά τις αποφάσεις του συνεδρίου μας, που κατέληξαν σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει σήμερα και να στείλει το δικό του μήνυμα ψηφίζοντας στα περίπου 1000 εκλογικά τμήματα, που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα» είπε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, «δίνοντας στην ουσία διέξοδο στη χώρα στην κατεύθυνση της προοδευτικής αλλαγής».
Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για την επικείμενη επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ξεκαθάρισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χαρακτηρίζεται ούτε από αντιαμερικανισμό, ούτε από φιλοαμερικανισμό, αλλά από την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων με την άσκηση πολυδιάστατης ενεργητικής και φιλειρηνικής πολιτικής».
Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως η αμυντική συμφωνία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ «δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα» καθώς δεν παρέχονται σημαντικές εγγυήσεις ασφαλείας, έχει ουσιαστικά διάρκεια αορίστου χρόνου και «ανατρέπει το ρόλο της χώρας μας ως πυλώνα σταθερότητας και γέφυρα ειρήνης στην περιοχή».
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.