Γ. Αμανατίδης: Η διαφορά με τη ΝΔ είναι αναστρέψιμη

Αναστρέψιμη χαρακτήρισε τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία μέχρι τη διεξαγωγή των πρόωρων εθνικών εκλογών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης.

Ο κ. Αμανατίδης μίλησε χθες Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και σημείωσε σε σχέση με την εκλογική ήττα του κυβερνώντος κόμματος πως «αυτά που μπορέσαμε να ξεδιπλώσουμε μετά τον Αύγουστο ως δική μας πολιτική θέλει τον χρόνο της για να φτάσει προς τα κάτω, στον κόσμο». «Τα αποτελέσματα της πολιτικής μας δεν έφτασαν όσο γρήγορα έπρεπε στους πολίτες, υπήρξε κόπωση και φυσικά έχουμε κάνει και λάθη» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Αμανατίδης εκτιμά πως «αυτό που εισέπραξε η ΝΔ δεν ήταν θετική ψήφος, έκρυψε την πολιτική της, ψήφιζε τα θετικά μέτρα και όπως προκύπτει από δηλώσεις στελεχών της δεν τα πιστεύει, τα ψήφιζε για να μην την κράξουν οι πολίτες». «Η ΝΔ θα πάει με γενικότητες στις εκλογές, δικό μας καθήκον είναι να πούμε τι έγινε το προηγούμενο διάστημα, τι έμεινε να γίνει και να εφαρμόσουμε, και να το εξηγήσουμε στον κόσμο» τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ΝΔ εισέπραξε μια ψήφο διαμαρτυρίας, θεωρώ ότι την επομένη πολλοί συμπολίτες μας το σκέφτονται. Θεωρώ αναστρέψιμη την διαφορά με την ΝΔ». Παράλληλα σημείωσε πως η αυτοκριτική πρέπει να είναι δημιουργική, καθώς «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λαϊκή δύναμη, όχι με τις λαϊκές δυνάμεις, και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα όλων των κοινωνικών ομάδων».

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης την ανάγκη «ο κόσμος να περιφρουρήσει τις κατακτήσεις που είχαμε ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες» ενώ η κυβέρνηση θα πρέπει να έρθει πιο κοντά με τον κόσμο και την κοινωνία. «Η πορεία προς τον κόσμο είναι η δύναμη μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε σχέση με το αρνητικό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών στην πόλη της Θεσσαλονίκης ο κ. Αμανατίδης διαπίστωσε πως «όταν θέλεις να κερδίσεις τις αυτοδιοικητικές εκλογές ξεκινάς την δουλειά από τώρα για τις επόμενες» και εκτίμησε πως στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δημιουργηθεί η κουλτούρα ανάδειξης στελεχών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σχετικά Νέα