

Πλήθος εύλογων ερωτημάτων έθεσε, σήμερα, από το βήμα της Βουλής, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, θέτοντας την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για την αιφνίδια αλλαγή των θέσεών της, σχετικά με την ψήφο των ομογενών- η οποία και δεν τελεσφόρησε- καθώς το νομοσχέδιο Βορίδη, όπως ονομάστηκε, δεν συγκέντρωσε τις 200 θετικές ψήφους, που απαιτούνται από το Σύνταγμα.
«Γιατί το έφερε τώρα η κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
«Για να αποσείσει από πάνω της το βάρος, για να δείξει ότι αυτή δεν φταίει, φταίνε οι άλλοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα» ήταν η απάντηση, που έδωσε.
«Τορπιλίζει με αυτόν τον τρόπο -για να μην πω ότι ευτελίζει- την κοινοβουλευτική διαδικασία, στην οποία με κόπο και με πολλούς συμβιβασμούς και συναινέσεις κατόρθωσε να φτάσει το πολιτικό σύστημα της χώρας σε έναν νόμο και σε μια συνταγματική αναθεώρηση» υποστήριξε, για να ρωτήσει στη συνέχεια:
«Και επειδή τα ζητήματα είναι όντως πολιτικά, όπως είπε ο κ. Βορίδης, και όχι συναισθηματικά, θα ήθελα μια πολιτική απάντηση: Τι άλλαξε, λοιπόν, από το 2019, που ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία -από 290 Βουλευτές, αν δεν κάνω λάθος- το νομοσχέδιο που έφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, πολιτικά, έτσι ώστε να έρθει η κυβέρνηση για έναν νόμο, τον οποίο δεν προσπάθησε να εφαρμόσει, δεν μας έφερε τα αποτελέσματα, να προτείνει αλλαγές;».
«Αν ακούγατε τις ομιλίες των βουλευτών και υπήρχε η δυνατότητα να τις βάλουμε σε αντιπαραβολή, κύριε Πρόεδρε, του 2019 με τις τωρινές, είναι η επιτομή του πώς το άσπρο γίνεται μαύρο. Εφαρμόστηκε ο νόμος, λοιπόν; » ρώτησε για να δώσει, ο ίδιος, αμέσως μετά, αρνητική απάντηση.
«Εμείς δεν θέλουμε να χωρίσουμε τους ομογενείς. Θέλουμε να τους ενώσουμε» τόνισε ο Γιάννης Αμανατίδης, «η Νέα Δημοκρατία θέλει να παίξει μικροπολιτικά παιχνίδια. Εμείς θέλουμε να εκφραστούν όλοι».
Σχετικά Νέα
Σ. Φάμελλος: Κόλαφος η έκθεση της Human Rights Watch για την κυβέρνηση
Το μείζον ζήτημα της κατάστασης της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και στοιχεία που.
Κ. Μητσοτάκης στην απονομή του βραβείου για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας: Αυτή η αναγνώριση ανήκει στον ελληνικό λαό
«Αυτή η αναγνώριση δεν είναι δική μου αποκλειστικά, διότι κατά κύριο λόγο ανήκει στον.
Απ. Τζιτζικώστας: Στόχος μας η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού μέσω ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής
Στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί ίσως το πιο ανθεκτικό πεδίο επιχειρηματικής δράσης.
Η Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για εκβιασμούς και ζητά εξηγήσεις από τον Καρώνη για το πόρισμα
Τέμπη: Το γεγονός ότι το πόρισμα του κ. Καρώνη, από το ΕΜΠ, «δείχνει» προς τα.