

Σε υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 μηνών” σκαρφάλωσε” σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο λόγω του ότι οι διακοπές στη Νορβηγία συμπιέζουν την προσφορά του.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το www.barchart.com η τιμή του φυσικού αερίου ανήλθε στις 3.42 μμ ώρα Ελλάδας στο 36,665 ευρώ ανά μεγαβατώρα καταγράφοντας μια αύξηση της τάξεως του 7,14% από 34,233 ευρώ ανά μεγαβατώρα που ήταν χθες στο κλείσιμο.
Αξιοσημείωτο είναι δε πως το υψηλότερο επίπεδο που άγγιξε σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου ήταν στα 38.700 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Σημειώνεται δε πως στις αρχές Δεκεμβρίου 2023 η τιμή του φυσικού αερίου βρίσκονταν σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στα 38,56 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Μάλιστα το oilprice.com αναφέρει πως σήμερα το πρωί η τιμή για τα συμβόλαια μελλοντικής παράδοσης στην Ολλανδία (TTF Gas Futures) αυξήθηκε κατά 10,4% και ανήλθε στα 37,78 ευρώ ανά μεγαβατώρα (ή αλλιώς 40,94 δολάρια). Αυτό συνέβη λόγω της απότομης πτώσης των ροών φυσικού αερίου στη Νορβηγία . Πάντως αυτή είναι η υψηλότερη τιμή που έχει να καταγραφεί από τον Δεκέμβριο για φυσικό αέριο στην Ευρώπη.
Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα του www.barchart.com
Ο υπεράκτιος κόμβος Sleipner Riser
Ο υπεράκτιος κόμβος Sleipner Riser έκλεισε καθώς σταμάτησε τη λειτουργία του στο τεράστιο εργοστάσιο επεξεργασίας φυσικού αερίου Nyhamna της Νορβηγίας όπως δήλωσε στο Reuters ο χειριστής του αγωγού Gassco σύμφωνα με το oilprice.com . Για το θέμα αυτό μίλησε στο Reuters ο επικεφαλής των λειτουργιών του συστήματος αγωγών στο Gassco Άλφρεντ Χάνσεν. Όπως είπε υπήρξαν την Κυριακή κάποια προβλήματα στην πλατφόρμα Sleipner Riser. Υπενθυμίζεται πως μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την πτώση των εξαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου στην ΕΕ η Νορβηγία έγινε ο κορυφαίος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης.
Σχετικά Νέα
Τεχεράνη: Αρνείται κάθε ανάμιξη σε σχέδιο επίθεσης κατά της ισραηλινής πρεσβείας στο Λονδίνο
Το Ιράν αρνήθηκε σήμερα κάθε ανάμιξη σε φερόμενη ως συνωμοσία κατά της πρεσβείας του.
Στο Κρεμλίνο ο Σι Τζινπίνγκ – “Η συνεργασία μας αποσκοπεί στην ευημερία των λαών μας, όχι εναντίον οποιουδήποτε άλλου”, λέει ο Πούτιν
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποδέχθηκε την Πέμπτη τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ για συνομιλίες στο.
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας
Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων με βραχύ δραστικό βεληνεκές προς.
Ζελένσκι: Εμμένει στην πρότασή του για 30ήμερη εκεχειρία
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες Τετάρτη ότι εμμένει σε πρόταση για 30ήμερη.