Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Ιούλ 10th, 2015

FT:Aν τελικά υπάρχει έγκριση της ελληνικής πρότασης αυτή θα είναι «οριακή»

 

Oι Financial Times  το κλίμα πουfinancial_times μεταδίδουν σχετικά με την εισήγηση των Θεσμών για την ελληνική πρόταση είναι αρκετα επιφυλακτικό.Συγκεκριμένα, θεωρούν πως αν τελικά υπάρχει έγκριση αυτή θα είναι «οριακή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αξιωματούχοι από το γκρουπ των «σκληροπυρηνικών» χωρών της Ευρωζώνης,«προειδοποιούν ότι οι προτάσεις μπορεί να μην είναι αρκετές για να κερδίσουν τις εξοργισμένες φωνές εναντίον των προηγούμενων προτάσεων της Αθήνας». «Θα είναι μία οριακά θετική απόφαση – αν οι Έλληνες είναι τυχεροί», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τους FT, η συμφωνία διάσωσης δεν βρίσκεται στην ατζέντα του Eurogroup του Σαββάτου. Αντ ‘αυτού, θα αποφασίσει για το αν θα ξεκινήσουν επίσημα οι συνομιλίες με την Αθήνα για ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, κάτι που όπως αναφέρουν αξιωματούχοι είναι πιθανό να κοστίσει πολύ περισσότερο από ό, τι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.Οι Θεσμοί, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αναμένεται να στείλουν την αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης το βράδυ του Σαββάτου.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo