

«Μετά από χρόνια στο ρόλο του οικονομικού παρία, η Ελλάδα επιστρέφει για να κερδίσει εκ νέου το διεθνή σεβασμό», γράφουν οι Financial Times.
«Όταν οι επενδυτές ανέμεναν τον Μάρτιο για να επενδύσουν σχεδόν 12 δισ. ευρώ για το νέο ελληνικό κρατικό ομόλογο ήταν μια στιγμή ορόσημο για την Ελλάδα, η οποία προσπαθούσε ανακτήσει το οικονομικό της κύρος μετά από τρεις διασώσεις σε λιγότερο από μια δεκαετία», προσθέτει η βρετανική εφημερίδα.
Το spread μεταξύ των ελληνικών δεκαετών ομολόγων και των γερμανικών- ένας δείκτης που παρακολουθείται στενά και εκφράζει την πολιτική ένταση της ευρωζώνης- έπεσε κατά 70 μ.β. στο 3,3%. Το Δ.Ν.Τ. περιμένει την αναλογία χρέους-ΑΕΠ να πέσει φέτος στο 176%, έχοντας αγγίξει το 2018 το 188%, ενώ οι προσπάθειες της χώρας για τη διαχείριση των δημοσίων δαπανών έχουν αποδώσει, παράγοντας πρωτογενή πλεονάσματα ρεκόρ. Η οικονομική βελτίωση συμβάλλει στη διάσωση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, η οποία κατέρρευσε το 2015 και τώρα ανακάμπτει για να ξαναβρεί τις επενδυτικές της δυνατότητες. Παρόλο που παραμένει στην κατηγορία “junk”, η Ελλάδα αναβαθμίστηκε και πάλι από τον οίκο Moody’s τον Μάρτιο και η αγορά χρέους της Ελλάδας ενισχύθηκε επίσης από τις ευρύτερες οικονομικές συνθήκες της ευρωζώνης, οι οποίες τροφοδότησαν μια γενική πτώση των αποδόσεων σε όλη την ευρωζώνη, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
ΚΕΕΕ: Η υπεραπόδοση τους πλεονάσματος πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία
Η υπεραπόδοση των φόρων με ετήσια αύξηση στα δημόσια έσοδα κατά 10,6% και η.
Πρόγραμμα ΥΠΑΑΤ για μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων: Έρχεται νέο λίφτινγκ
Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων (παρέμβαση Π3-73-2.3) διαμορφώνεται.
Νέα επιδότηση έως 22.500 ευρώ από τη ΔΥΠΑ: Λήγει στις 25 Απριλίου η προθεσμία για τις αιτήσεις-Ποιους αφορά
Την Παρασκευή, 25 Απριλίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το νέο.
Ποιες αλλαγές αναμένεται να έρθουν στο ωράριο εργασίας
Στα σκαριά του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης φαίνεται πως βρίσκεται η διάταξη για.