Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Ιούλ 10th, 2015

FT:Η Μέρκελ αυτή τη στιγμή δεν είναι ούτε παντογνώστης ούτε ανίκητη

 

Σε νέο δημοσίευμα financial_times_logoτης  η βρετανική εφημερίδα Financial Times, για την ελληνική κρίση αναφέρει ότι,όποιο και εάν είναι το τέλος της ελληνικής κρίσης, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ θα είναι σίγουρα η χαμένη της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα , η κ. Μέρκελ πρέπει να αποφασίσει εάν θα υποστηρίξει το νέο ελληνικό πρόβλημα διατηρώντας την Ελλάδα στο ευρώ ή… εάν θα διασώσει τα χρήματά της διακινδυνεύοντας την ευστάθεια της Ευρωζώνης τονίζει το δημοσίευμα, ενώ συνεχίζει ,για την Καγκελάριο, η διάσωση της Ελλάδας ενέχει κινδύνους, καθώς υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στους Γερμανούς ψηφοφόρους.

Στον αντίποδα, αντιτείνει, το Grexit θα στιγματίσει την ίδια, η οποία θα φέρει την ευθύνη για την αποτυχία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Παράλληλα,συνεχίζει η Μέρκελ δεν μπορεί ούτε να θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της κυβέρνησής της, δίνοντας αρκετά χρήματα στην Ελλάδα, αλλά ούτε και να σπρώξει την Ευρώπη σε αχαρτογράφητα νερά μέσω ενός Grexit.Όποια και εάν είναι η επιλογή της, προσθέτουν οι Financial Times, ο δρόμος που καλείται να διανύσει είναι απρόβλεπτος.

Επιπλέον,αναφέρει ότι  η κ. Μέρκελ θα κριθεί όχι μόνο από τον γερμανικό λαό, στις εκλογές του 2017, αλλά και από την ιστορία.Η ισχυρότερη ηγέτης της Ευρώπης αυτή τη στιγμή δεν είναι ούτε παντογνώστης  ούτε ανίκητη, καταλήγουν οι Financial Times.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo