Φρουζής και Μανιαδάκης οι πρώτοι μάρτυρες της Προανακριτικής

Οι πρώτοι μάρτυρες που θα περάσουν το κατώφλι της προανακριτικής επιτροπής θα είναι ο Mr Novatis Κωνσταντίνος Φρουζής και ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης.

Σε μία διαδικασία που χαρακτηρίζεται από ένταση και οχλαγωγία που φτάνει ως τους διάδρομους της βουλής, λόγω του κοινού αιτήματος ΚΙΝΑΛ – ΝΔ να εξαιρεθούν από την Προανακριτική οι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος, βγήκε – τουλάχιστον – λευκός καπνός ως προς τους δύο μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν στην επιτροπή.

Πρώτος μάρτυρας στην επόμενη συνεδρίαση την ερχόμενη Τρίτη σύμφωνα με το documento, θα είναι το πρόσωπο κλειδί που ακούει στο όνομα Κωνσταντίνος Φρουζής ο οποίος σύμφωνα με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων και τα στοιχεία που περισυνέλεξαν οι Αρχές από τα γραφεία της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα ήταν το μεγαλοστέλεχος της Novartis που επηρέαζε την τιμολόγηση του φαρμάκου όντας σε ανοιχτή γραμμή με κυβερνητικά στελέχη.

Ο δεύτερος μάρτυρας θα είναι ο πολυπράγμων Νίκος Μανιαδάκης ο οποίος – και πάλι κατά τις καταγγελίες – ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους υπουργούς στην τρόικα και στη Novartis. Μάλιστα ο Ν. Μανιαδάκης υπήρξε και προστατευόμενος μάρτυρας (κουκουλοφόρος κατά τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ) όμως κατά την εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας άλλαξε «στρατόπεδο», κατηγορώντας τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς για πιέσεις εναντίον του προκειμένου να κατονομάσει και να εμπλέξει συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Σχετικά Νέα