Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: Σκοτώσαμε 120 Αμερικανούς στρατιώτες

Ο επικεφαλής σύμβουλος του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC), ταξίαρχος Αλί Μπαλαλί, υποστήριξε την Τετάρτη ότι 120 στρατιώτες των ΗΠΑ σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό του IRGC στη στρατιωτική βάση του Ain Al-Assad στο Ιράκ, τον περασμένο μήνα.

Ο ταξίαρχος Μπαλαλί είπε ότι οι ΗΠΑ διέπραξαν ένα “σοβαρό λάθος” δολοφονώντας τον διοικητή της Quds Force, στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί, προσθέτοντας ότι τα αντίποινα αυτής της επίθεσης θα είναι να αναγκαστούν οι ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την περιοχή, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο IRNA του Ιράν.

Στις 2 Ιανουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες δολοφόνησαν τον στρατηγό Σουλεϊμάνι σε μια επίθεση με drone, λίγο μετά την άφιξή του στην ιρακινή πρωτεύουσα, τη Βαγδάτη, σκοτώνοντας μαζί με αυτόν και τον διοικητή της Καταΐμπ Χεζμπολάχ, του παρακλαδιού της Χεζμπολάχ στο Ιράν.

Στις 8 Ιανουαρίου, το Ιράν προέβη σε επίθεση πυραύλων σε δύο στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της Ain Al-Assad, στην οποία φιλοξενούνται περίπου 1.500 αμερικανούς στρατιώτες.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι κανένας από τα στρατεύματά τους δεν σκοτώθηκε στην επίθεση, αλλά πάνω από 100 υπέστησαν εγκεφαλικούς τραυματισμούς. Από τους 109 στρατιωτικούς οι οποίοι υπέστησαν ελαφριάς μορφής διάσειση, ή “τραυματικές εγκεφαλικές κακώσεις”, κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, οι 76 — ή το 70% εξ αυτών — έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους στις μονάδες τους, όπως αναφέρθηκε στις 10 Φεβρουαρίου.

Σχετικά Νέα