

Πανεπιστημιακό φροντιστήριο διαφήμιζε υπηρεσίες διεκπεραίωσης για τις εξ αποστάσεως εξετάσεις φοιτητών, σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία που έκανε καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, αναφέροντας πως το φροντιστήριο εκμεταλλεύτηκε τα θεσπισμένα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Κατόπιν της καταγγελίας, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) χαρακτήρισε την πρακτική αυτή ως «σταγόνα στον ωκεανό παρανομίας» και ζητεί από την πολιτεία να ελέγξει τα φροντιστήρια για ακραία παραβατικότητα.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, με επιστολή της η πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών ενημερώνει πως για το θέμα έχει ήδη λάβει γνώση ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Καθηγητής κ. Βασίλειος Διγαλάκης ο οποίος και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Ο κος Διγαλάκης ζήτησε τη διερεύνηση του θέματος για τυχόν παραβίαση του αδιάβλητου των εξετάσεων των Α.Ε.Ι..
«Τι θα πράξετε για τη μάστιγα των πλαστών και παράνομων πιστοποιήσεων ξένων γλωσσών και πληροφορικής από εκατοντάδες κέντρα-φαντάσματα σε όλη τη χώρα που μοιράζουν αφειδώς χαρτιά χωρίς κανένα ποιοτικό αντίκρισμα αλλά μόνο μαϊμού μοριοδότηση για τον ΑΣΕΠ;» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΙΕΛΕ.
Υπενθυμίζεται ότι τα ΑΕΙ είναι αυτοδιοίκητα και αυτά τελικά θα επιλέξουν τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων. Η γνωστοποίηση μιας τέτοιας καταγγελίας ενισχύει τα ερωτήματα για το πόσο αδιάβλητες μπορεί να είναι οι εξ αποστάσεως εξετάσεις και ενισχύεται η ανάγκη για αυστηρότερα μέτρα από τα ΑΕΙ.
Σχετικά Νέα
Επιχείρηση διάσωσης γυναίκας στον Όλυμπο – Κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης γυναίκας, πλησίον του καταφυγίου «Αγαπητός» στον.
Άρης Μουγκοπέτρος: Νόμιζα ότι ήταν καπνογόνο και το κράτησα στο χέρι μου – Η συγκινητική του ανάρτηση
Τα πράγματα θα μπορούσε να είναι χειρότερα, να μην μπορούσα να ξαναδώ τα παιδάκια.
Θανατηφόρο τροχαίο με 56χρονο στο Καστελόριζο
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το Μεγάλο Σάββατο,19 Απριλίου, στις 19:30 στο Καστελόριζο. ‘Ενας 56χρονος.
Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Στη Σύρο αποβιβάστηκαν 220 άτομα λόγω λάθους στα εισιτήριά τους
Αυξημένη ήταν χθες η κίνηση στα δύο οδικά δίκτυα καθώς αρκετοί εκδρομείς επέστρεψαν από.