Φρίκη στη Βρετανία: Βρέθηκαν 39 πτώματα σε νταλίκα στο Έσεξ

Βρετανοί αστυνομικοί εντόπισαν 39 πτώματα σε κοντέινερ φορτηγού στο Βιομηχανικό Πάρκο Ουότεργκλεϊντ γύρω στα 35 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λονδίνου και κοντά στις αποβάθρες του Τάμεση. Πρόκειται για τα πτώματα 38 ενήλικων και ενός εφήβου.

Ο οδηγός του φορτηγού, ένας 25χρονος από τη βόρεια Ιρλανδία, έχει συλληφθεί ως ύποπτος και κρατείται όσο συνεχίζονται οι έρευνες.

Σύμφωνα με την αστυνομία το φορτηγό ήρθε από τη Βουλγαρία και είχε εισέλθει στη Βρετανία το Σάββατο από το Χόλιχεντ της Ουαλίας.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων, ωστόσο προβλέπω ότι αυτή μπορεί να είναι μια μακρόχρονη διαδικασία», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Άντριου Μάρινερ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμιά διευκρίνιση για την καταγωγή των θυμάτων ούτε για το αν επρόκειτο για μετανάστες.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2000 βρέθηκαν με τον ίδιο τρόπο στην πόλη Ντόβερ της νοτιονατολικής Αγγλίας τα πτώματα 58 κινέζων μεταναστών που είχαν έρθει από τη Δανία.

Τον αποτροπιασμό του εκφράζει ο Μπόρις Τζόνσον

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη μακάβρια ανακάλυψη.

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου γι’ αυτό το τραγικό επεισόδιο στο Έσεξ», δήλωσε ο Τζόνσον.

«Ενημερώνομαι διαρκώς από το υπουργείο Εσωτερικών και θα συνεργασθούμε στενά με την αστυνομία του Έσεξ για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συνέβη», πρόσθεσε. «Οι σκέψεις μου πηγαίνουν σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και στους αγαπημένους τους».

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ εξέφρασε από πλευρά της τον συγκλονισμό και τη θλίψη της.

«Συγκλονισμένη και θλιμμένη απ’ αυτό το εντελώς τραγικό επεισόδιο», έγραψε η Πατέλ στο Twitter. «Η αστυνομία του Έσεξ συνέλαβε ένα άτομο και πρέπει να τους δώσουμε χώρο για να διεξαγάγουν τις έρευνές τους».

Σχετικά Νέα