

Ακραία κακοποίηση υπέστη ένα γατάκι στη Θεσσαλονίκη, το οποίο εντοπίστηκε με κομμένα τα τρία από τα τέσσερα πόδια του.
Σύμφωνα με τον κτηνίατρο που το εξέτασε Κυριάκο Αγαθαγγελίδη, ο ακρωτηριασμός έγινε από ανθρώπινο χέρι και μάλιστα η τομή ήταν «ακριβείας».
Όπως δήλωσε ο κτηνίατρος, αρχικά πίστεψε ότι οι τομές θα είχαν προκληθεί από κάποιο ατύχημα με αυτοκίνητο. «Διαπίστωσα, όμως, ότι οι τομές είχαν γίνει με αιχμηρό αντικείμενο. Το σημείο της τομής ήταν ευθύ, τέτοιες τομές δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε με νυστέρι», σημείωσε.
«Εκτιμώ ότι το γατί ήταν σε όρθια θέση όταν έγινε το περιστατικό. Οι κακώσεις δεν ήταν συνηθισμένες. Έστειλα τις φωτογραφίες σε καθηγητές της Κτηνιατρική Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μου είπαν ότι είναι από ανθρώπινο χέρι» πρόσθεσε ο κτηνίατρος.
Σύμφωνα με όσα είπε για την προσπάθεια περίθαλψης του μικρού Ήφαιστου και της επανόδου του στην κινητική ελευθερία, «το σχέδιο είναι να του βάλουμε πρόσθετικα μέλη. Σε αυτή τη φάση προσπαθούμε να τον προστατεύσουμε από δευτερογενείς λοιμώξεις, τον υποβάλαμε χθες σε πολύωρο χειρουργείο, θα του κάνουμε και αξονική τομογραφία για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα οστά του».
Advertisement
Μετά την περιπέτειά του μικρού γάτου, πάντως, έχουν υπάρξει αρκετοί που έχουν δηλώσει ότι θέλουν να τον υιοθετήσουν.
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Κατηγορούνται πως βίαζαν τις ανήλικες κόρες τους – Προφυλακίστηκε το ανδρόγυνο
Στη φυλακή οδηγείται αντρόγυνο που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τις δύο ανήλικες θυγατέρες του..
Τέμπη: «Ηθικός εκτροχιασμός» μετά το πόρισμα Καρώνη – Διχασμένοι οι επιστήμονες, «θύελλα» πολιτικών αντιδράσεων
Σύννεφο σκόνης για την πυρόσφαιρα και τα έλαια σιλικόνης σήκωσε το πόρισμα του καθηγητή.
Αργολίδα: Εντύπωση προκαλεί αράχνη-πασχαλίτσα που εμφανίστηκε στους Μύλους – Πόσο επικίνδυνη είναι
Μία σπάνια άραχνη-πασχαλίτσα εμφανίστηκε στους Μύλους στην Αργολίδα την Τρίτη, 13 Μαΐου, προκαλώντας εντύπωση στους.
Καιρός: Πλησιάζει υποτροπικός αεροχείμαρρος – Πότε θα χτυπήσει την Ελλάδα
Φθινόπωρο θα θυμίζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά,.