

Ο ανεφοδιασμός της Βρετανίας με εμβόλια για τον νέο κορωνοϊό εμφανίζει «σκαμπανεβάσματα», παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ απόψε, λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση στις παραδόσεις μετά τις 29 Μαρτίου.
Ο υπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι παρ’ όλ’ αυτά θα επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης, δηλαδή να χορηγηθεί η πρώτη δόση του εμβολίου στους ανθρώπους που ανήκουν στις ομάδες κορυφαίας προτεραιότητας, μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα.
«Ο ανεφοδιασμός πάντα εμφανίζει σκαμπανεβάσματα και στέλνουμε τακτικά επιστολές στο NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) για να εξηγούμε αυτά τα πάνω και τα κάτω στον ανεφοδιασμό κατά τις επόμενες εβδομάδες και αυτό στο οποίο αναφέρεστε», είπε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.
Ο Χάνκοκ αναφερόταν σε μια επιστολή που στάλθηκε στο NHS, με την οποία η Ομάδα Δράσης της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό ενημέρωνε ότι θα υπάρξει «σημαντική μείωση» στον εβδομαδιαίο εφοδιασμό της χώρας από τις 29 Μαρτίου και μετά. «Επί του παρόντος προβλέπουν ότι αυτό θα συνεχιστεί για μια περίοδο τεσσάρων εβδομάδων», προστίθεται σε αυτό το κείμενο.
Σύμφωνα με την πολιτική συντάκτρια του BBC Λόρα Κιούνσμπεργκ, η μείωση οφείλεται στο γεγονός ότι «υπάρχουν λιγότερα εμβόλια της AstraZeneca απ’ όσα αναμένονταν».
Μέχρι στιγμής, αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.
Ο Χάνκοκ διαβεβαίωσε πάντως ότι η χώρα είναι σε καλό δρόμο ώστε να επιτευχθεί ο βασικός στόχος, να χορηγηθεί η πρώτη δόση του εμβολίου για την Covid-19 σε όλους τους ενήλικες μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Παραδέχτηκε όμως ότι πολλοί άνθρωποι κάτω των 50 ετών δεν θα κάνουν το εμβόλιο όσο νωρίς αναμενόταν, λόγω των ελλείψεων.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Η Χαμάς αρνείται ότι η απελευθέρωση του Ίνταν Αλεξάντερ σχετίζεται με ισραηλινή στρατιωτική πίεση
Η Χαμάς διέψευσε σήμερα ότι η απελευθέρωση του Ισραηλινοαμερικανού ομήρου Ίνταν Αλεξάντερ μία ημέρα.
Πώς θα πρέπει να ξοδέψει τα χρήματά της η Νορβηγία; Να λύσει παγκόσμια προβλήματα, λέει πάνελ πολιτών
Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας του 1,8 τρισεκ. δολαρίων –το μεγαλύτερο του κόσμου–.
Τσεχία: Εκλογές τον Οκτώβριο με φαβορί τον λαϊκιστή Μπάμπις – Σε υποχώρηση η κυβερνητική συμμαχία του Φιάλα
Στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές θα προσέλθουν οι Τσέχοι στις 3 και 4.
ΠΟΥ: Επιπτώσεις διαρκείας από την πείνα σε «μία ολόκληρη γενιά» στη Γάζα
Τα ποσοστά υποσιτισμού αυξάνονται στη Γάζα και η πείνα θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις.