«Φούντωσαν» τα σενάρια για την υγεία του Πούτιν: «Κούτσαινε και είχε σκεπαστεί με κουβέρτα»

«Φούντωσαν» τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την εμφάνισή του στην παρέλαση στη Μόσχα, για την επέτειο νίκης κατά των ναζί, στον Β’ ΠΠ.

«Ο 69χρονος Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίστηκε να περπατά κουτσαίνοντας και να κάθεται με μια κουβέρτα στα γόνατά του κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Νίκης στη Μόσχα σήμερα, εγείροντας νέες αμφιβολίες για την υγεία του. Όμως σε αρκετά σημεία -μεταξύ άλλων όταν έφυγε από το βήμα ομιλίας και πήγε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για να καταθέσει στεφάνι- ο Πούτιν φάνηκε να περπατάει με βαρύ βήμα, σαν να προσπαθούσε να συγκαλύψει ότι κούτσαινε. Κατά τη διάρκεια της ίδιας της παρέλασης, δε, εθεάθη να κάθεται με μια χοντρή κουβέρτα στα γόνατά του, παρά το γεγονός ότι γηραιότεροι βετεράνοι πολέμου κάθονταν γύρω του με ακάλυπτα τα γόνατά τους. Από μόνα τους αυτά τα δύο περιστατικά θα ήταν αρκετά εύκολο να απορριφθούν -αλλά αν τα συνδυάσουμε, θα διαλύσουν ελάχιστα τις επίμονες φήμες ότι ο Πούτιν πάσχει από προβλήματα υγείας», γράφει μεταξύ άλλων η Daily Mail.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν φήμες για την υγεία του Πούτιν, μεταξύ των οποίων και κάποιες που αναφέρουν ότι είχε υποβληθεί σε εγχείρηση για αντιμετώπιση καρκίνου.

Ο Valery Solovei, ένας πολιτικός αναλυτής και εξέχων επικριτής του Πούτιν, άρχισε να διαδίδει τη φήμη στα τέλη του 2020, ενώ ανέφερε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος πάσχει από Πάρκινσον.

Οι φήμες απέκτησαν τέτοια απήχηση που το Κρεμλίνο αναγκάστηκε να βγει και να τις διαψεύσει, με τον εκπρόσωπο του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, να επιμένει ότι το αφεντικό του χαίρει «άκρας υγείας» και ότι κάθε φήμη περί του αντιθέτου είναι «πλήρης ανοησία».


Όμως οι ψίθυροι αρνούνται σταθερά να εκλείψουν και έχουν ενταθεί από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν δείχνει να μην αισθάνεται καλά στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του και είναι εμφανώς πρησμένος στο πρόσωπό του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα