Φωτιά στην Αττική: Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο στηρίζει τα πυρόπληκτα καταστήματα εστίασης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αποφάσισε να προχωρήσει σε οικονομική βοήθεια ύψους 100.000 ευρώ προς τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τη φωτιά.

Η ανακοίνωση:

«Η Ε.Ε.Ε.Σ.Α ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Αγαπητά μέλη,

Άλλη μια τραγωδία διαδέχθηκε τον κλάδο της εστίασης μετά την πανδημία, καθώς η προχθεσινή πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης, προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε οικίες και σε επιχειρήσεις εστίασης.

Η Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής (Ε.Ε.Ε.Σ.Α) χαιρετίζει την απόφαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α), για οικονομική βοήθεια 100.000 ευρώ στις επιχειρήσεις (συμπεριλαμβανομένων και των καταστημάτων εστίασης) των περιοχών που έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές.

Σας κοινοποιούμε την ανακοίνωση του Ε.Ε.Α, που με παρέμβαση του Προέδρου κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και σε συνεννόηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, το Ε.Ε.Α. θα παρέχει – από πόρους του Επιμελητηρίου – άμεση οικονομική ενίσχυση ύψους 100.000 ευρώ, προς τις πληγείσες επιχειρήσεις συμπεραμβαλομένων και των καταστημάτων εστίασης.

«Δυστυχώς για ακόμη μία φορά η Αττική περνά δύσκολες ώρες λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, που έχει προξενήσει τεράστια οικολογική καταστροφή και ανυπολόγιστες ζημιές σε οικίες και επιχειρήσεις.

Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν θρηνήσαμε θύματα, όμως το πλήγμα στο περιβάλλον και τις περιουσίες πολιτών και επαγγελματιών είναι πολύ μεγάλο.

Η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της και δηλώνει και αυτή τη φορά έτοιμη να συμβάλει στην ανακούφιση των επιχειρήσεων που επλήγησαν.

Μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, το Ε.Ε.Α. θα παρέχει, από πόρους του Επιμελητηρίου, άμεση οικονομική ενίσχυση ύψους 100.000 ευρώ προς τις πληγείσες επιχειρήσεις.

Ήδη ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Σπύρο Βρεττό και συζήτησε μαζί του για τις ανάγκες στήριξης που έχει η περιοχή.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ζήτησε από τον Δήμαρχο Αχαρνών να τον ενημερώσει για τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί μερική ή ολική ζημία, ώστε να κατευθυνθεί άμεσα σε αυτές η οικονομική ενίσχυση του Επιμελητηρίου.

Σε αυτήν την κρίσιμη για την οικονομία περίοδο, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στέκεται εμπράκτως δίπλα στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται σκληρά και θα συμβάλει, με κάθε δυνατό τρόπο, στην προσπάθεια επούλωσης των πληγών και την ταχύτερη δυνατή αναδιοργάνωση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στην περιοχή.»

Όλα τα μέλη μας που έχουν υποστεί ζημιές από την καταστροφική φωτιά, να μας στείλουν ενημερωτικό e mail για άμεση κινητοποίηση από την μεριά του Σωματείου μας.

Με εκτίμηση,

για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΒΕΡΩΝΗΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΝΟΣ»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα