

Μήνυμα στους κατοίκους τον οικισμών, Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα, ΑγίαΤριάδα να εκκενώσουν τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους δίνουν οι αρχές μέσω του 112.
Οι κάτοικοι καλούνται να κατευθυνθούν προς Χαλανδρίτσα από Ε.Ο.33 (πρώην 111).
Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «μετά την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Δροσιά, εκκενώθηκε και ο οικισμός της Πτέρης», προσθέτοντας ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμη αν έχουν προκληθεί ζημιές στην περιοχή της Πτέρης».
Επίσης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Τριβογά και Χριστοπουλέικα, για πιθανή εκκένωση, λόγω της φωτιάς.
Όσον αφορά στις προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, στην περιοχή επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.
Έκτακτη σύσκεψη στο επιχειρησιακό κέντρο των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Πάτρα
Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο επιχειρησιακό κέντρο των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Πάτρα, κατά την οποία έγινε αποτίμηση της κατάστασης, σχετικά με τις δύο πυρκαγιές σε Ελεκίστρα και Δροσιά, αλλά και ο συντονισμός δράσεων για τη συνέχεια.
Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, «οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και των άλλων αρχών ασφαλείας, μαζί με την αυτοδιοίκηση και φυσικά, τους εθελοντές και τους ίδιους τους πολίτες, πέτυχαν να αποσοβήσουν πολλές και μεγάλες καταστροφές, ενώ η μάχη συνεχίζεται και δεν θα σταματήσει μέχρι να ξεπεραστεί οριστικά ο κίνδυνος».
Παράλληλα, τόνισε ότι «όλοι μαζί θα σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν υποστεί ζημιές, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μείζον σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ανθρώπινη ζωή και αυτή πρέπει να διαφυλάξουμε πάνω απ’ όλα».
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘 Aν βρίσκεστε στους οικισμούς #ΚάτωΔροσιά #Πηγάδια #Μπαράκες #Σκιαδά #Ξηροχώρι #Σταυροδρόμι #Σκούρας #Καρδάσι #Καρπέτα ή #ΑγίαΤριάδα εκκενώστε τώρα για προληπτικούς λόγους προς #Χαλανδρίτσα από Ε.Ο.33 (πρώην 111)
‼️ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
— 112 Greece (@112Greece) July 28, 2021
Σχετικά Νέα
Μαυρίκης: Το ’90 παρακολουθούσε τον πατέρα του αρεοπαγίτη που πήγε να δωροδοκήσει
Σε κατ´οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») βρίσκεται από χθες ο Χρήστος Μαυρίκης, μετά.
Μυστικοί εφοριακοί και drones στο σχέδιο της ΑΑΔΕ για τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής
Με τη θερινή περίοδο να βρίσκεται προ των πυλών και την τουριστική δραστηριότητα να.
Παγκόσμιο οικονομικό σοκ θα προκαλέσει ο «πόλεμος των δασμών» του Τραμπ
«Η επανάληψη του παγκόσμιου εμπορικού πολέμου από τον Ντόναλντ Τραμπ έρχεται μετά από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας. Όμως, η απειλή.
Έρχονται νέες μεγάλες αλλαγές στα εργασιακά
Η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε μια σειρά ουσιαστικών αλλαγών στο εργασιακό πλαίσιο, με βασική.