Φωτιά στη Μέση Ανατολή: «Θα απαντήσουμε σκληρά στο Ισραήλ» λέει το Ιράν μετά την φονική επίθεση στη Δαμασκό

Μπουρλότο μπαίνει και πάλι στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ισραήλ στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης.

Συγκεκριμένα από την επίθεση του Ισραήλ στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, πέντε μέλη τους, όπως και δύο σύμβουλοι, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε πηγές στη Συρία, ανακοίνωσε πως «επιβεβαιώνει τη δολοφονία ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού που έχει υπηρετήσει ως επικεφαλής της Δύναμης Κουντς για τη Συρία και τον Λίβανο, δύο Ιρανών συμβούλων και πέντε μελών των Φρουρών της Επανάστασης».

Ο διοικητής ανήκει στη δύναμη Κουντς, μια ειδική μονάδα του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης που είναι επιφορτισμένη με επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Η Τεχεράνη ξεκαθάρισε πως το Ισραήλ θα είναι υπεύθυνο για τις συνέπειες που θα έχει η επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, επικαλούμενα δηλώσεις τις οποίες έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σύρο ομόλογό του.

Το πλήγμα στο προξενείο του Ιράν συνιστά «παραβίαση όλων των διεθνών συνθηκών», είπε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν, ζητώντας να υπάρξει μια «σοβαρή απάντηση» εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, σε αυτήν την τηλεφωνική επικοινωνία ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν είπε ότι η Τεχεράνη θεωρεί την επίθεση εναντίον του παραρτήματος της ιρανικής πρεσβείας «παραβίαση όλων των υποχρεώσεων και των διεθνών συνθηκών, κατέστησε υπεύθυνο το σιωνιστικό καθεστώς για τις συνέπειες και υπογράμμισε την ανάγκη μιας σοβαρής απάντησης εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας απέναντι σε τέτοιες εγκληματικές πράξεις».

Ο πρεσβευτής του Ιράν στη Δαμασκό, Χοσεΐν Ακμπαρί, διαβεβαίωσε ότι η χώρα του «θα απαντήσει αποφασιστικά» στο πλήγμα από το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.

Το κτίριο που ισοπεδώθηκε χτυπήθηκε «από μαχητικά F-35 και έξι πυραύλους», είπε στους δημοσιογράφους ο Ακμπαρί. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένας διοικητής της Δύναμης Κοντς, των ειδικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα