Φον ντερ Λάιεν: Σταδιακά και συντονισμένα η έξοδος από τα lockdown

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να άρουν σταδιακά τα lockdown και άλλους κοινωνικούς περιορισμούς για να αποτρέψουν ένα τρίτο κύμα λοιμώξεων, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια δεύτερη έξαρση μολύνσεων Covid-19 από τον Σεπτέμβριο, η οποία οδήγησε στην επανεισαγωγή των «λουκέτων» σε ορισμένες χώρες και σε μια συνολική αύξηση των περιορισμών σε ολόκληρη την περιοχή.

Παρά την επιβράδυνση των κρουσμάτων σε ορισμένες χώρες τις τελευταίες ημέρες, οι αριθμοί παραμένουν υψηλοί. Εν τω μεταξύ, οι Ευρωπαίοι σκέφτονται αν θα είναι σε θέση να δουν τις οικογένειές τους κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων και πρωτοχρονιάτικων διακοπών.

«Ολοι μάθαμε από την εμπειρία μας το καλοκαίρι ότι η έξοδος από ένα κύμα, στην περίπτωση αυτή η έξοδος από το πρώτο κύμα, είναι πολύ δύσκολη και ότι η βιαστική άρση των μέτρων είχε πολύ κακή επίπτωση στην επιδημιολογική κατάσταση το καλοκαίρι και το φθινόπωρο», σημείωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Θα κάνουμε μία πρόταση για σταδιακή και συντονισμένη προσέγγιση όσον αφορά την άρση των μέτρων περιορισμού. Αυτή θα είναι πολύ σημαντική για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ενός ακόμη κύματος», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν.

Σχετικά Νέα