

Η Κομισιόν θα έχει πιο λεπτομερείς προτάσεις για την αντιμετώπιση της αύξησης του ενεργειακού κόστους τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα την Παρασκευή.
Η Φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι είναι σημαντικό να αποφευχθεί ο κατακερματισμός της ενιαίας αγοράς της ΕΕ, προσθέτοντας ότι είναι υψίστης σημασίας για το μπλοκ να έχει κοινή αγορά φυσικού αερίου από την επόμενη άνοιξη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιδιώξει να βρει περισσότερη χρηματοδότηση για να βοηθήσει τα κράτη – μέλη να απαλλαγούν από την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, δήλωσε ακόμη η Φον ντερ Λάιεν.
“Θα αναζητήσουμε πρόσθετη χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έτσι ώστε όλα τα κράτη – μέλη να έχουν την ίδια ευκαιρία να επενδύσουν στη μετάβαση”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αυξάνεται η υποστήριξη των χωρών στο θέμα της κοινής αγοράς ενέργειας, δηλώνει ο Σαρλ Μισέλ
Η υποστήριξη των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην από κοινού αγορά ενέργειας αυξάνεται, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μετά τη λήξη της άτυπης συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών στην Πράγα.
“Εδώ και πολλούς μήνες, εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι τα αποθέματα θα είναι όσο πιο πλήρη γίνεται”, υπενθύμισε ο Μισέλ. “Πριν από το καλοκαίρι, είπαμε ότι χρειάζεται να οργανώσουμε την προμήθεια ενεργειακών προϊόντων. Επανήλθαμε σήμερα στο θέμα αυτό και υπάρχει αυξημένη στήριξη στην ιδέα αυτή”, πρόσθεσε.
Σχετικά Νέα
Ο Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε 70 κρατούμενους στις φυλακές της Ρώμης
Σήμερα. λίγο πριν από τις 3 μ.μ., ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε τη φυλακή της.
Κάποιες χώρες και ΜΜΕ θέλουν να διαταράξουν τον διάλογο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, λέει συνεργάτης του Πούτιν
Αιχμές άφησε στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά συγκεκριμένων χωρών και ΜΜΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά.
Στο «πλευρό» του Πάουελ η Κριστίν Λαγκάρντ μετά την επίθεση Τραμπ στον πρόεδρο της Fed
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον ομόλογό.
-
Ψηφιακό ομοίωμα της Ιεράς Σινδόνης θα εκτίθεται στην κεντρική πλατεία του Τορίνου
Από τις 28 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί η δημόσια έκθεση, όχι.