

“Η Δύση, όπως την ξέραμε, δεν υπάρχει πια” τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κάνοντας λόγο για “ιστορικές” αλλαγές που λαμβάνουν χώρα, αφ’ότου ανέλαβε πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ.
Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, η ίδια κάλεσε τις χώρες να παράγουν και να αγοράζουν περισσότερα στην Ευρώπη, ειδικότερα όταν πρόκειται για εξαιρετικά κρίσιμο αμυντικό εξοπλισμό.
Σε ό,τι αφορά, συγκεκριμένα, την ασφάλεια της Ευρώπης, η πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποίησε ότι “αν και ο Πούτιν μπορεί να σταματάει κάθε τόσο, δεν υπάρχουν όρια στις αυτοκρατορικές του φιλοδοξίες”, υπογραμμίζοντας τους υπαρξιακούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.
Η συνέντευξή της έρχεται στη δημοσιότητα, μετά το μήνυμα που εξέπεμψε χθες η Κομισιόν προς την Ουάσινγκτον, σημειώνοντας ότι η ΕΕ χρειάζεται “ένα επιπρόσθετο επίπεδο δέσμευσης από τις ΗΠΑ” για να προχωρήσουν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει μετά την 90ήμερη παύση (των αμερικανικών δασμών και των ευρωπαϊκών αντίμετρων).
Σχετικά Νέα
Πρόεδρος του Λιβάνου: Η απόφαση για το κρατικό μονοπώλιο όπλων είναι μη αναστρέψιμη
Ο Πρόεδρος του Λιβάνου Τζόζεφ Αούν επιβεβαίωσε χθες Τρίτη (29/4) ότι «η απόφαση για.
Κίνα: Στροφή προς την Ευρώπη για τις εξαγωγές χρησιμοποιημένου μαγειρικού ελαίου
Στροφή προς την ΕΕ, και όχι μόνο, φαίνεται να κάνει η Κίνα όσον αφορά.
Γερμανία: Μείωση των λιανικών πωλήσεων τον Μάρτιο
Μικρή υποχώρηση κατέγραψαν οι γερμανικές λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιο, με τις τιμές των εισαγωγών.
Τουρκία: Αρχίζει η δίκη φυλακισμένου σουηδού δημοσιογράφου
Ο σουηδός δημοσιογράφος Γιοακίμ Μεντίν, ο οποίος συνελήφθη στα τέλη Μαρτίου φθάνοντας στην Τουρκία,.