

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισημαίνει ότι «η συμφωνία στο Συμβούλιο δείχνει ότι η ΕΕ είναι ισχυρή και ικανή να προχωρήσει μαζί ακόμη και στα πιο περίπλοκα ζητήματα. Με εμπιστοσύνη και συνεργασία, μπορούμε να δώσουμε μια ευρωπαϊκή απάντηση σε μια πρόκληση που όλοι έχουμε κοινή. Αυτή η επιτυχία θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με αντοχή και σθεναρή προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων. Ευχαριστώ από καρδιάς και εκφράζω την εκτίμησή μου για όλη τη σκληρή δουλειά, ιδιαίτερα στον Αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Σχοινά και την Επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον. Θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με τους συννομοθέτες για να διευκολύνουν και να υποστηρίξουν μια έγκαιρη συμφωνία για το Σύμφωνο».
Πρόκειται για μια πραγματική σημαντική εξέλιξη έπειτα από χρόνια έντονων διαπραγματεύσεων. Αυτή η συμφωνία προσφέρει μια καλή βάση για διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.
Όπως επισημαίνει η Κομισιόν, επιτεύχθηκε μια γενική προσέγγιση σε δύο βασικούς πυλώνες του Συμφώνου: τον κανονισμό για τη διαχείριση του ασύλου και της μετανάστευσης και τον κανονισμό για τη διαδικασία ασύλου. Αυτό προστίθεται στη συμφωνία που έχει ήδη βρεθεί σε άλλους πυλώνες του Συμφώνου. Αυτές οι προτάσεις θα επιτρέψουν τη δημιουργία ενός δικαιότερου, πιο αποτελεσματικού και βιώσιμου συστήματος για τη διαχείριση του ασύλου και της μετανάστευσης. Το Σύμφωνο προβλέπει μια κοινή λύση που διασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ αλληλεγγύης και ευθύνης μεταξύ των κρατών μελών.
Η Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο για να διασφαλίσει τη συμφωνία για το Σύμφωνο, όπως ορίζεται στον κοινό οδικό χάρτη.
Σχετικά Νέα
Μελόνι: Η κατάσταση στη Γάζα είναι δραματική – Διαφωνήσαμε με αρκετές επιλογές του Ισραήλ
Σε ακρόαση στο Ιταλικό Κοινοβούλιο, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι τοποθετήθηκε σχετικά με την.
Πιστόριους: Προειδοποιεί για επιστροφή της υποχρεωτικής θητείας, εάν δεν επαρκούν οι εθελοντές
ΗΓερμανία ενδέχεται να επαναφέρει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, εφόσον ο αριθμός των εθελοντών που.
Τουρκία: Ζητά κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη χωρίς χρονοτριβή
Έκκληση για κατάπαυση του πυρός «χωρίς χρονοτριβή» στη Λιβύη έκανε την Τετάρτη (14/05) η.
Γαλλία: 10 εκατ. ευρώ για την επισκευή τμήματος της θωράκισης στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ
Η Γαλλία θα συνεισφέρει 10 εκατομμύρια ευρώ για την επισκευή της θωράκισης στον πυρηνικό.