

Η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι δεν θα στοιχηματίσει ότι θα κερδίσει η Ρωσία τον πόλεμο παρότι οι δυνάμεις της σημειώνουν πρόοδο στην ανατολική Ουκρανία. «Οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες μας λένε ότι οι κινήσεις της Ρωσίας είναι πολύ πιο αργές, λιγότερο από το αναμενόμενο. Έτσι, η Ρωσία αντιμετωπίζει όλο και περισσότερα προβλήματα», είπε στο CNN.
«Δεν θα στοιχημάτιζα καθόλου στη Ρωσία. Αντιθέτως… Οι Ουκρανοί ξέρουν για τι παλεύουν. Έχουν κίνητρο. Και οι Ρώσοι δεν έχουν ιδέα για τι πολεμούν γιατί δεν βλέπουν καν νόημα σε αυτόν τον πόλεμο».
Μιλώντας από τη Σύνοδο Κορυφής της G7 στη Γερμανία, η φον ντερ Λάιεν είπε ότι οι σύμμαχοι της Ουκρανίας παραμένουν ενωμένοι.
«Έχουμε ανακοινώσει έξι πακέτα βαρέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας σε χρόνο ρεκόρ. Και πράγματι, δεν είναι εύκολο για τα κράτη μέλη μας γιατί πρέπει να πληρώσουν ένα συγκεκριμένο τίμημα», είπε στο CNN. «Υπάρχει ενότητα σε όλες τις ενέργειες που έχουμε κάνει».
«Ο Πούτιν δεν περίμενε ποτέ την αποφασιστικότητα, την αποφασιστικότητα και την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν.
Σχετικά Νέα
Εκτελέστηκε θανατοποινίτης στο Τέξας – Είχε βάλει φωτιά σε 76χρονη κατά τη διάρκεια ληστείας
Ένας άνδρας από το Τέξας εκτελέστηκε το βράδυ της Τρίτης, ακριβώς 13 χρόνια μετά.
Εκπρόσωπος Μπάιντεν: Η διάγνωση για τον καρκίνο του τέως προέδρου των ΗΠΑ έγινε την περασμένη εβδομάδα
Ο καρκίνος του προστάτη από τον οποίο πάσχει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο.
Κοινή δήλωση ΗΠΑ – Τουρκίας μετά τη συνεδρίαση της «Ομάδας Εργασίας για τη Συρία»
Στην κοινή δήλωση Τουρκίας και ΗΠΑ, μετά τη συνεδρίαση της «Ομάδας Εργασίας για τη.