Φοιτητής βρήκε εγκαταλελειμμένο νεογέννητο στην είσοδο του σπιτιού του!

Φοιτητής εντόπισε εγκαταλελειμμένο νεογέννητο μέσα σε ένα καρότσι σούπερ μάρκετ στην είσοδο της πολυκατοικίας του!

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο 19χρονος φοιτητής που εντόπισε πρώτος το εγκαταλελειμμένο βρέφος μέσα σε ένα καρότσι σούπερ μάρκετ στην είσοδο της πολυκατοικίας του δήλωσε πως «σε έπιανε η καρδιά σου με το κλάμα του».

Ο 19χρονος Παναγιώτης άκουσε το απαρηγόρητο κλάμα του μόλις επτά ημερών μωρού στις 4 τα ξημερώματα και κατέβηκε από το σπίτι του να δει τι συμβαίνει.

Εκεί είδε το βρέφος τυλιγμένο με μια πετσέτα θαλάσσης. «Ήτανε γύρω στις 3:50. Εγώ άκουσα το κλάμα του μωρού. Βγαίνοντας στο μπαλκόνι δεν μπόρεσα να αντιληφθώ αν το μωρό ήταν σε διαμέρισμα ή στην αυλή. Χωρίς δεύτερη σκέψη, δεν μπορούσα να μείνω στο σπίτι, κατέβηκα κάτω και αντίκρισα το μωρό μέσα στο καροτσάκι του σούπερ μάρκετ», είπε ο 19χρονος.

«Το κλάμα αν το ακούγατε… Σε έπιανε η καρδιά σου… Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, μόλις το είδα σοκαρίστηκα. Μίλησα στους γονείς μου, κατέβηκαν και αυτοί. Ειδοποίησα το Χαμόγελο του Παιδιού και την Άμεση Δράση», ανέφερε ο νεαρός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το μωρό ήταν περιποιημένο. Είχε μέσα στο καρότσι μια πετσετούλα, είχε το φορμάκι του, την πάνα του, ήταν και φαγωμένο γιατί από τις κινήσεις του δεν έδειξε πως ψάχνει για τροφή».

Το μωρό «άνοιξε τα ματάκια του, αντιλήφθηκε πως υπήρχε βοήθεια και σταμάτησε να κλαίει. Κατέβηκε μία κυρία με μικρά παιδιά και το πήρε αγκαλιά». Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Αγλαΐα Κυριακού, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και είναι καλά στην υγεία του.

Πηγή: Foititikanea.gr

Σχετικά Νέα