Φώφη Γεννηματά: Μια γενναία μαχήτρια που πάλεψε ως το τέλος

Από την πρώτη μέρα που η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια πρόεδρος για το Κίνημα Αλλαγής, όσοι γνώριζαν περισσότερα ήξεραν ότι είχε μπει σε μια μάχη, τη δυσκολότερη της ζωής της.

Όλοι ήξεραν ότι η Φώφη δεν θα τα παρατήσει έτσι και ήταν σίγουροι πως και από αυτή την μάχη θα την έδινε με θάρρος. Κανείς δεν περίμενε ότι μέσα σε 14 ημέρες ο άτιμος ο καρκίνος θα κέρδιζε. Στις 12 και 4 πρώτα λεπτά πέθανε.

Η Φώφη Γεννηματά, κόρη του αείμνηστου οραματιστή Γιώργου Γεννηματά, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Και η είδηση του θανάτου της χτύπησε και συγκλόνισε του πάντες.

Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη με τιμές εν ενεργεία Υπουργού. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε την Τετάρτη – ημέρα της κηδείας της – ως ημέρα εθνικού πένθους ενώ από το πρωί της 27ης Οκτωβρίου, η σορός της Φώφης, θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στις 10 στην Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα ψαλεί και η εξόδιος ακολουθία στις 14:00 το μεσημέρι. Στη συνέχεια φίλοι και γνωστοί, άγνωστοι και πολιτικοί αντίπαλοι όλοι μαζί θα τη συνοδέψουν στην τελευταία της κατοικία, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η είδηση του θανάτου της«πάγωσε» τον πολιτικό κόσμο που έσπευσε να εκφράσει με ανακοινώσεις και αναρτήσεις στα social media την οδύνη του για τον πρόωρο χαμό της.

Η είδηση του θανάτου της συγκλόνισε και το πανελλήνιο. Από το πρωί απλός κόσμος πάει στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη και αφήνει ανθοδέσμες με λουλούδια. Στα κεντρικά γραφεία επικρατεί πόνος. Ένας βουβός πόνος, ενώ η σημαία κυματίζει μεσίστια.Στη θέση της στα έδρανα στη Βουλήτο ίδιο σκηνικό, Μια ανθοδέσμη με λευκά λουλούδια.

Η Φώφη Γεννηματά ήταν μόλις 56 ετών μητέρα παιδιών. Το 2008, στα 43 της ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τον καρκίνο. Κάνοντας τακτικές εξετάσεις λόγω κληρονομικού ιστορικού εντοπίστηκε καρκίνος στον δεξιό μαστό.

Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Αμέσως μετά ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και εισήχθη στο Νοσοκομείο Μεμόριαλ για να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Η ίδια από την αρχή της περιπέτειας της με τον καρκίνο είχε βγει ανοιχτά και είχε μιλήσει για το θέμα χωρίς περιστροφές.

Η τελευταία περιπέτεια της υγείας της ήταν σύντομη καθώς η ασθένεια ήταν επιθετική μην αφήνοντας στους γιατρούς περιθώρια αντιμετώπισής της.

Στις 12.04 το μεσημέρι ήρθε και η ανακοίνωση του  θανάτου της. Δεν μπόρεσε να ξυπνήσει από το ηπατικό κώμα

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα