Φλώρινα: Θύμα ηλεκτρονικού ψαρέματος έπεσε μία 33χρονη που είδε τον τραπεζικό της λογαριασμό να αδειάζει

Έκανε το λάθος να απαντήσει σε ένα από τα μηνύματα που δεχόταν στο e-mail της για τραπεζικές συναλλαγές και καταχώρησε τους κωδικούς ασφαλείας του e-banking σε μια ιστοσελίδα – παγίδα. Ο λόγος για μία 33χρονη γυναίκα από τη Φλώρινα που έπεσε θύμα ηλεκτρονικού ψαρέματος ή αλλιώς phising.

H 33χρονη γυναίκα και χρήστης του e-banking από τη Φλώρινα είδε τον τραπεζικό της λογαριασμό από τον περασμένο Οκτώβριο και μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, να αδειάζει «συστηματικά και σταθερά».

Ο 53χρονος που είχε «ψαρέψει» στα θολά νερά του διαδικτύου, αποδείχθηκε ευτυχώς για την ίδια… ερασιτέχνης, αφού η αστυνομία γρήγορα ανακάλυψε τα ηλεκτρονικά του ίχνη και τον εντόπισε στις πρώτες τρεις μεταφορές (1.000 ευρώ συνολικά) που έκανε προς τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή και υποβλήθηκε ήδη στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Με αφορμή το περιστατικό η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά εξαπάτησης, όπως να μην απαντάτε στα μηνύματα, να μην επιλέγετε τους προτεινόμενους συνδέσμους (links), να μην καταχωρείτε και να μην στέλνετε προσωπικά δεδομένα και προσωπικά στοιχεία, όπως κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς καρτών κλπ., και να ενημερώνετε πάντα και άμεσα τις αστυνομικές αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα