

Συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο 55χρονος άνδρας που εισέπνευσε τοξικό αέριο, όταν άναψε τη θέρμανση στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Λιμνοχώρι Φλώρινας, όπου είχε πάει για να περάσει το τριήμερο.
Πιο συγκεκριμένα, ο 55χρονος δηλητηριάστηκε από τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Κοζάνης. Ευτυχώς η σύζυγός του είναι σε καλύτερη κατάσταση και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.
Κι άλλο ζευγάρι αισθάνθηκε αδιαθεσία
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ένα ζευγάρι που είχε επισκεφτεί το εν λόγω ξενοδοχείο τις προηγούμενες μέρες, αισθάνθηκε αδιαθεσία και πήρε τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ, και ανέφερε ότι έχει συμπτώματα δηλητηρίασης.
Η 41χρονη γυναίκα ήταν σε πιο σοβαρή κατάσταση και μεταφέρθηκε σε Κέντρο Υγείας χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία.
Ωστόσο, ανέφερε πως αμφότεροι είχαν τάση για εμετό και κεφαλαλγία, σαν σε κατάσταση μέθης.
Διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα στη Φλώρινα: Τι λάθος έγινε με τη διαφυγή αερίων
Το πρόβλημα, σύμφωνα με ειδικούς, πιθανότατα προέκυψε από την λανθασμένη θέση του σωλήνα διαφυγής αερίων.
Αντί, δηλαδή, να είναι σε οριζόντια θέση πάνω από την στέγη, τοποθετήθηκε κάθετα στο ημιυπόγειο.
Ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης, ενεργειακός επιθεωρητής μίλησε το πρωί της Τετάρτης (30/10) στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το μηχάνημα ανίχνευσης CO.
«Αυτός ο ανιχνευτής τοποθετείται στον χώρο του λεβητοστασίου ή μέσα στο δωμάτιο και μόλις το μηχανάκι ανιχνεύσει υψηλή συγκέντρωση CO σε προειδοποιεί. Όταν ξεπεράσει τα 330 ppm το μονοξείδιο του άνθρακα στον χώρο, τότε θα βαρέσει μια προειδοποίηση. Θα έπρεπε να τοποθετείται σερ όλα τα λεβητοστάσια», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:
«Κατάλαβα από ό,τι έχει βγει ότι το ξενοδοχείο είχε λέβητα υγραερίου αλλά τα καυσαέρια δεν έφευγαν από μια καμινάδα. Θα έπρεπε να έχει μια καμινάδα για τον φυσικό ελκυσμό των καυσαερίων. Αλλιώς θα γυρνάνε πίσω τα καυσαέρια.
Δεν υπάρχει θεσμικό όργανο που να ελέγχει τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. Η άδεια δίνεται στην φόρμα ‘’γνωστοποίηση’’ από τον μηχανικό. Έπειτα υπόκειται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, να έρθει δηλαδή η Περιφέρεια.
Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει μια υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού ξεχωριστά ότι έλεγξε τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και ότι λειτουργούν με ασφάλεια και ορθά».
Σχετικά Νέα
Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης στο φαράγγι της Σαμαριάς για νεαρό άνδρα που τραυματίστηκε σε πτώση
Επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη από διασώστες πυροσβέστες στο Φαράγγι Σαμαριάς, στα Χανιά. Άνδρας.
Βόλος: Φωτιά σε σκάφος στην προβλήτα του λιμανιού
Φωτιά ξέσπασε σε σκάφος που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Βόλου. Η φωτιά σύμφωνα.
Θεσσαλονίκη: Ουρές χιλιομέτρων στα διόδια Μαλγάρων, καθώς επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιστροφή των εκδρομέων που εγκατέλειψαν τη Θεσσαλονίκη για να περάσουν.
Τραγωδία στο Πειραιά: 19χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα
Ο 19χρονος ανασύρθηκε από την παραλία Βοτσαλάκια στον Πειραιά χωρίς τις αισθήσεις του Σύμφωνα.