Φλώρινα: Εξιχνίαση υπόθεσης εξαγωγής κλεμμένων οχημάτων στην Αλβανία

Εξιχνιάσθηκαν ακόμη 9 υποθέσεις εξαγωγής κλεμμένων οχημάτων από την ελληνική επικράτεια σε χώρα του εξωτερικού μετά από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας. Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί την 31-03-2023 αλλοδαπός, σε περιοχή της Φλώρινας, διότι επιχείρησε να εξάγει, εκτός της ελληνικής επικράτειας, κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία κατ΄ εξακολούθηση.

Μετά από ενδελεχή έρευνα οι αστυνομικοί της Κρυσταλλοπηγής σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Αλβανικές αρχές, προέκυψε ότι κλάπηκαν από την Ελλάδα και εξήχθησαν παράνομα στην Αλβανία, συνολικά 9 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία όπως και εξακριβώθηκε, ο αλλοδαπός εξήγαγε αυτά, με χρήση πλαστογραφημένων πινακίδων, αδειών κυκλοφορίας και παραποιημένων αριθμών πλαισίου.

Η αξία κάθε οχήματος εκτιμάται στις 30.000 ευρώ, ενώ η συνολική ζημία για τους ιδιοκτήτες των ανωτέρω αυτοκινήτων ανέρχεται περίπου στις 300.000 ευρώ.

Από τα προαναφερόμενα 9 οχήματα που εξήλθαν από την ελληνική επικράτεια, τα 7 εντοπίσθηκαν στην Αλβανία, τα οποία και κατασχέθηκαν από τις Αλβανικές αρχές.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα