Φλωρίδης: Έκτακτη συνέντευξη τύπου για νέα νομοθετικά μέτρα – Αφορμή η μη προφυλάκιση Λύτρα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα παρουσιάσει σήμερα τις τροπολογίες και τις πρόσθετες διατάξεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και τις αλλαγές που θα επέλθουν στην Ποινική Δικονομία.

Μετά το περιστατικό της ενδοοικογενειακής βίας που εκδήλωσε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας σε βάρος της συζύγου και το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία του, παρά το γεγονός ότι του απαγγέλθηκε κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, αμέσως αντέδρασε ο κ. Φλωρίδης και εξήγγειλε την λήψη νέων νομοθετικών μέτρων που θα ενισχύσουν το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε οι δικαστικές αστοχίες να περιοριστούν.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης πριν από λίγες μέρες εξέφρασε την πρόθεσή του να παρουσιάσει μέσα στις επόμενες μέρες ένα νέο πλέγμα διατάξεων που θα ενισχύει το υφιστάμενο, καθώς «ο γολγοθάς μας είναι να βελτιώνουμε διαρκώς το νομοθετικό πλαίσιο ώστε οι δικαστικές αστοχίες να περιορίζονται».

Συγκεκριμένα, ο κ. Φλωρίδης είχε δηλώσει:
«Αν προλάβω αυτή την εβδομάδα, το αργότερο στις αρχές της επόμενης, θα ανακοινώσουμε νέο πλέγμα διατάξεων που θα ενισχύει το υφιστάμενο. Ο αγώνας αυτός δεν σταματάει» και διευκρίνισε: «Θα περιλαμβάνει κυρίως διατάξεις οι οποίες ορίζουν πιο καθαρά, πιο συγκεκριμένα, πιο καλά, πιο δημιουργικά το πλαίσιο της δικαστικής εξέλιξης μιας υπόθεσης».

«Έτσι κι αλλιώς το πλαίσιο το Δικονομικό είναι ένα πλαίσιο που περιγράφει ενέργειες, βήματα, διαδικασίες, πράξεις, ελέγχους. Αυτό πρέπει να καταστεί πιο συγκεκριμένο, πιο προστατευτικό για τον δικαστή, αλλά κυρίως για τα θύματα και όσους εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις.

Αυτά πρέπει να τα οδηγήσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την κοινωνία από αυτούς που καταφέρνουν να τρυπάνε ένα προστατευτικό πλέγμα», προσέθεσε ο κ. Φλωρίδης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα