Φλαμπουράρης: Στις εθνικές εκλογές θα αντιπαρατεθεί η πρόοδος με τη συντήρηση

“Στις εθνικές εκλογές θα αντιπαρατεθεί η πρόοδος με τη συντήρηση”, τονίζει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Beyond, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σημεία της συνέντευξης που παραχώρησε ο Υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open Beyond και τη δημοσιογράφο Έλλη Στάη.

– Μπήκαμε σε μια περιπέτεια μετά την πρόσκληση που μας έκανε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του 2015, για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που δημιουργούσαν αδιέξοδα και μπορεί να μας οδηγούσαν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ξεκινήσαμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Δώσαμε μάχη για να μην οδηγηθεί η χώρα στα βράχια και το πετύχαμε. Τον Αύγουστο του 2018 βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια.

– Γνωρίζαμε ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων, αλλά όχι ότι ήταν τόσο μεγάλη. Τώρα έχει σημασία να βρούμε τα αίτια.

– Αρκετά θετικά πράγματα που έκανε η κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια δεν αξιολογήθηκαν όσο έπρεπε και ίσως δεν ήταν αρκετά, ούτως ώστε να μην επέλθει αυτή η διαφορά υπέρ της Ν.Δ.

– Αναρωτιέμαι, αν το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια από όλα τα κόμματα, είχε συνειδητοποιηθεί ότι οδηγεί ουσιαστικά στην ανάδειξη της Ν.Δ. ως πρώτο κόμμα.

– Όλα αυτά τα κόμματα, τα εντός αλλά και τα εκτός Βουλής είδαμε ότι ή δεν πήγαν τόσο καλά ή έχασαν αρκετή από τη δύναμή τους. Είμαι περίεργος, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους, αν έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα αποτελέσματα αυτά οδήγησαν εκεί που αυτοί ήθελαν.

– Η επιλογή να στηρίξουμε τους ανασφάλιστους και τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα με μέτρα που δημιούργησαν ανάσα σε έναν κόσμο- ώστε να μην υπάρχουν άνθρωποι που να πηγαίνουν στους σκουπιδοτενεκέδες και να τρώνε από εκεί- μας έκανε να μην βλέπουμε τόσο τα μικρομεσαία ή μεσαία στρώματα. Έξι μήνες μετά την έξοδο από το μνημόνιο, δεν προλάβαμε να τους δώσουμε την ανάσα που είχαν ανάγκη. Είναι στο πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία.

– Δεν πρόκειται για παροχές που δόθηκαν είναι μόνιμα μέτρα που δεν πρόλαβαν να γίνουν αισθητά. Δόθηκαν πολύ αργά γιατί δεν μας το επέτρεπαν οι συνθήκες. Δεν θεωρώ ότι απορρίφθηκαν αυτά τα μέτρα μέσα από αυτή την εκλογική αναμέτρηση, για αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε.

– Αποτελεί στενή οπτική να λέει κανείς ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για τα συγκεκριμένα μέτρα. Οι ευρωεκλογές έχουν το δικό τους χαρακτήρα και περιεχόμενο.

– Το είχαμε συνειδητοποιήσει ότι επλήγησαν τα μεσαία και τα μικρομεσαία στρώματα. Δεν λέμε ότι τα κάναμε όλα σωστά.

– Να τονίσουμε ότι ήταν ευρωεκλογές, όχι εθνικές εκλογές. Η κάλπη της 7ης Ιουλίου είναι… άδεια. Τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών δεν είναι μέσα.

– Ο λαός μας έδωσε σήμα ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη και να τα διορθώσουμε.

– Δεν υπάρχει μόνο ένας λόγος που επλήγη η κυβέρνηση, είναι πολυπαραγοντικό το αποτέλεσμα και δεν μπορεί να προσδιορίσει κανείς τί έφταιξε περισσότερο. Σίγουρα έπαιξε ρόλο ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου δεν ήταν ικανοποιημένο από την πολιτική που ασκούσαμε τα τελευταία 3,5 χρόνια, γι’ αυτό και μας τιμώρησε.

– Το βράδυ των εκλογών υπήρχαν απόψεις υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας. Εγώ ναι, την είχα αυτή την άποψη.

– Με το θέμα της Δικαιοσύνης κάνει τραγικό λάθος η ΝΔ και τα άλλα κόμματα. Έμπλεξαν το θέμα με τις μικροπολιτικές κόντρες. Δεν μπορεί να μείνει ακέφαλη η Δικαιοσύνη. Έγιναν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα. Υπάρχει η πρόταση και πρέπει να προχωρήσει.

– Η δική μας τακτική είναι το πρόγραμμά μας και η σύγκριση του δικού μας με αυτό της Ν.Δ.. Εμείς πηγαίνουμε στις εκλογές ελπίζοντας και πιστεύοντας ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα. Στις εθνικές εκλογές θα αντιπαρατεθεί η πρόοδος με τη συντήρηση.

 

Σχετικά Νέα