Φλαμπουράρης: Αν δεν ενωθούμε η αποσταθεροποίηση της Ευρώπης είναι επί θύραις

«Οι πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στα βράχια, που εξέθρεψαν το πλαίσιο στο οποίο αναπτύχθηκαν όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα, όχι μόνο δεν έβγαλαν τα αναγκαία συμπεράσματα, όχι μόνο δεν ζητούν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, αντίθετα γίνονται ακόμη πιο επιθετικοί, πιο αλαζόνες και πότε μιλούν για σκευωρίες και πότε για παραγραφές» τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Ο κ. Φλαμπουράρης κατηγορεί τη ΝΔ ως τον αποκλειστικό και συνεπή εκφραστή του νοσηρού παρελθόντος, χωρίς καμία ένδειξη βελτίωσης και εξυγίανσης, τονίζοντας ότι καθίσταται επικίνδυνη από την «απόλυτη τύφλωση της απώλειας του κράτους-λάφυρου, που δεν μπορεί να διανοηθεί ότι δεν της ανήκει».

Μιλώντας για την Προοδευτική Συμμαχία, ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει ότι είναι «το αναγκαίο και επιβεβλημένο προσκλητήριο για τη συγκρότηση ενός μετώπου των αριστερών, προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων και πολιτών, ως τη μόνη δυναμική απάντηση σε ένα ήδη συγκροτημένο επικίνδυνο και αντιδραστικό μέτωπο, το οποίο αναπτύσσεται και υπάρχει κίνδυνος να συμπαρασύρει ακόμη και τους μετριοπαθείς της Δεξιάς και του Κέντρου».

Προσθέτει δε, ότι «αν δεν ενωθούμε, η αποσταθεροποίηση της Ευρώπης είναι επί θύραις και ο μεγάλος πόνος της ανθρωπότητας δεν θα είναι τόσο μακρινός όσο φανταζόμαστε».

Σχετικά με το πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, δηλώνει «ικανοποιημένος, αλλά όχι ευτυχής», χαρακτηρίζοντας όμως ως «μεγάλη κατάκτηση ότι απέκτησαν για πρώτη φορά προστασία της στέγης τους οι ελευθεροεπαγγελματίες και οι έμποροι».

Τέλος, μιλώντας για το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, ο Αλ. Φλαμπουράρης αναφέρει ότι «οι πολέμιοι αυτής της κυβέρνησης έχουν προ πολλού επιδοθεί σε μια συστηματική εκστρατεία ψεύδους και κακοήθειας», χαρακτηρίζει «σοκαριστικό και τρομακτικό» τον μηχανισμό ψευδών ειδήσεων, που θα ανακοπεί «μόνο με την αυτοδέσμευση των παραγόντων του πολιτικού διαλόγου στην αλήθεια».

«Δυστυχώς, από την αντιπολίτευση και κυρίως από τη ΝΔ δεν διαφαίνεται τέτοια διάθεση – το αντίθετο. Πρέπει όμως να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί αυτό είναι φαινόμενο που καταπίνει τους πάντες» υπογραμμίζει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα