

«Η Fitch Ratings απέσυρε τις αξιολογήσεις της Ρωσίας, οι οποίες γίνονται για λόγους που σχετίζονται με τις κυρώσεις», ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο Tass. ήδη ο διεθνείς οίκος έχει υποβαθμίσει σε junk την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.
Η Fitch πραγματοποίησε την αξιολόγηση του δημοσίου της Ρωσίας νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα μετά την απόφασή του να αποσύρει τις αξιολογήσεις ρωσικών οντοτήτων και των θυγατρικών της έως τις 15 Απριλίου, σημείωσε το πρακτορείο.
Επενδυτές και εμπειρογνώμονες ανησυχούν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να οδηγηθεί σε χρεοκοπία, καθώς τα χρηματοπιστωτικά της ιδρύματα αντιμετωπίζουν ισχυρές κυρώσεις.
Στις 15 Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε την παροχή αξιολογήσεων πιστοληπτικής ικανότητας σε νομικά πρόσωπα, οργανισμούς και φορείς που είναι εγκατεστημένα στη Ρωσία, σύμφωνα με το Tass.
Σχετικά Νέα
Bayer: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο
Σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή της Bayer μετά την είδηση πως τα κέρδη της.
Η Πλαίσιο στις κορυφαίες εταιρείες της λίστας Best Workplaces™ Hellas για το 2025
Η Πλαίσιο, για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, διακρίνεται ως κορυφαίος εργοδότης στην Ελλάδα,.
Ο Όμιλος ΔΕΗ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Έργο RAIDO
Ο Όμιλος ΔΕΗ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο RAIDO (101135800), το οποίο μεταξύ άλλων στοχεύει στην ανάπτυξη.
Ήπια ανοδικά οι δείκτες στις ευρωαγορές – «Άλμα» 11% της Bayer
Με ήπιες κινήσεις κινούνται οι δείκτες στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με τους.