

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο των ομολόγων υψηλής διαβάθμισης (senior preferred, SP) της Εθνικής Τράπεζας, ΕΤΕ+1,50% της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ-0,58% λόγω της βελτίωσης των προοπτικών ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, ο Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο των ομολόγων SP της Εθνικής και της Eurobank σε ‘B-‘/’RR4’ from ‘CCC’/’RR6’ και της Πειραιώς σε ‘CCC’/’RR5’ από ‘CCC-‘/’RR6’. Τα ομόλογα υψηλής εξασφάλισης μπορούν να εκδοθούν με βάση τα υφιστάμενα προγράμματα που έχουν οι τρεις τράπεζες.
Η αναβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση του Fitch ότι οι ανακτήσεις για τους πιστωτές που έχουν ομόλογα υψηλής εξασφάλισης των τραπεζών «έχουν βελτιωθεί λόγω των μειωμένων κινδύνων αναφορικά με την ποιότητα του ενεργητικού τους, μετά την ανάκαμψη του λειτουργικού περιβάλλοντος της Ελλάδας και την πρόοδο που έγινε στα αντίστοιχα σχέδια για τη μείωση των κινδύνων τους, περιλαμβανομένης της πώλησης σημαντικών χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE)», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο οίκος.
«Επιπρόσθετα, πιστεύουμε ότι η πρόσφατη ανακοίνωση των ελάχιστων υποχρεώσεων των τραπεζών για ίδια κεφάλαια και του επιλέξιμου παθητικού τους (MPEL) θα στηρίξει τη δημιουργία υψηλότερου μαξιλαριού χρέους σε περίπτωση εξυγίανσης και θα αυξήσει την προστασία που θα παρεχόταν στους πιστωτές ομολόγων SP σε ένα σενάριο αθέτησης πληρωμών», σημείωσε ο οίκος
Σχετικά Νέα
Στο «κόκκινο» η Wall Street: Σημαντικές απώλειες με φόντο την επίθεση Τραμπ στον Πάουελ
Υποχωρούν εκ νέου τη Δευτέρα όλοι οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι.
Απώλειες άνω του 2% για το πετρέλαιο, εν μέσω μηνυμάτων για πρόοδο στις συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν
“Βουτιά” άνω του 2% γνώρισε το πετρέλαιο, εν μέσω ενδείξεων προόδου στις συνομιλίες μεταξύ.
Σε νέα ιστορικά υψηλά “εκτοξεύθηκε” ο χρυσός, πάνω από τα 3.400 δολάρια
Πάνω από τα 3.400 δολάρια “σκαρφάλωσε” ο χρυσός, φθάνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς.
Bloomberg: Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ με Ουκρανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους την Τετάρτη
Συνομιλίες θα πραγματοποιήσει πιθανόν η Ουάσινγκτον, την Τετάρτη στο Λονδίνο, με Ουκρανούς και Ευρωπαίους.