Φινλανδία: Προειδοποιεί για διακοπή στην παροχή ρωσικού αερίου μέσα στο Σαββατοκύριακο

Η εταιρεία φυσικού αερίου της Φινλανδίας, Gasum, προειδοποίησε ότι η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου ενδέχεται να διακοπεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το CNN, η εταιρεία ανέφερε: «Η Gasum θεωρεί ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να λήξει η προμήθεια φυσικού αερίου στο πλαίσιο της σύμβασης προμήθειας αερίου της εταιρείας και ότι είναι πιθανό οι εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Φινλανδία να σταματήσουν είτε αργά την Παρασκευή. Στις 20 Μαΐου ή το Σάββατο, 21 Μαΐου 2022. Η Gasum δεν έχει λάβει καμία πληροφορία σχετικά με το θέμα από την Gazprom Export ή από τη ρωσική εταιρεία μεταφοράς.»

Η Gasum είπε ότι προετοιμάζεται για αυτήν την κατάσταση με τους πελάτες και την κυβέρνηση και προσπαθεί να βρεις άλλες πηγές για προμήθειες.

Την Τρίτη,  σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η Gasum είπε ότι δεν θα πληρώσει για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια ούτε θα χρησιμοποιήσει το προτεινόμενο πρόγραμμα πληρωμής της Gazprom για το φυσικό αέριο.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία είπε ότι οι διαπραγματεύσεις για μια μακροπρόθεσμη σύμβαση φυσικού αερίου με την Gazprom ήταν υπό αμφισβήτηση και ότι οδηγούσε τη Gazprom σε διαιτησία για να προσπαθήσει να επιλύσει το ζήτημα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα