Φινλανδία: Παρατείνει έως τις 11 Φεβρουαρίου το κλείσιμο των συνόρων της με τη Ρωσία

Η Φινλανδία θα παρατείνει το κλείσιμο των συνόρων της με τη Ρωσία κατά τέσσερις εβδομάδες έως τις 11 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εσωτερικών, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες αναφορές ότι όλες οι διελεύσεις θα παραμείνουν κλειστές.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Γεωργίας και Δασών Sari Essayah, ανακοίνωσε στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό YLE ότι τα σύνορα, που ήταν προγραμματισμένο να ανοίξουν ξανά στις 15 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά.

Η Φινλανδία έκλεισε τα σύνορά της με τη Ρωσία στα τέλη του περασμένου έτους ως απάντηση στην αυξανόμενη ροή αιτούντων άσυλο, την οποία είπε ότι ήταν μια κίνηση ενορχηστρωμένη από τη Μόσχα, μια κατηγορία που το Κρεμλίνο αρνείται. Όταν δύο συνοριακές διελεύσεις άνοιξαν για λίγο τον Δεκέμβριο, περισσότεροι από 300 αιτούντες άσυλο εισήλθαν από τη Ρωσία σε δύο ημέρες, ανέφερε η φινλανδική συνοριακή υπηρεσία, μετά την οποία η Φινλανδία έκλεισε όλα τα σύνορα για έναν ακόμη μήνα.

«Με βάση τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι αρχές, είναι πιθανό η απειλή του φαινομένου να επανεκκινήσει και να επεκταθεί όπως συνέβαινε πριν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών την Πέμπτη που ανακοίνωσε την απόφαση της παράτασης του μέτρου κλεισίματος των συνόρων.

Πηγή: Rador.ro, ertnews.gr

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα