

Η φινλανδική κυβέρνηση θα παρατείνει το κλείσιμο σημείων διέλευσης στα σύνορα με τη Ρωσία, το οποίο επρόκειτο να τελειώσει στις 15 Ιανουαρίου, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Iltalehti, επικαλούμενη ανώνυμες κυβερνητικές πηγές.
Το φινλανδικό υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έχει επιφορτιστεί με την ασφάλεια των συνόρων, δεν απάντησε προσώρας σε αίτημα για σχόλια.
Η Φινλανδία έκλεισε στο τέλος του περασμένου έτους τα σύνορα με τη Ρωσία ώστε να σταματήσει την είσοδο ενός αυξανόμενου αριθμού αιτούντων άσυλο στη χώρα και είπε πως η Μόσχα είχε ενορχηστρώσει την εισροή ανθρώπων, κατηγορία την οποία αρνείται το Κρεμλίνο.
Περίπου 900 αιτούντες άσυλο από χώρες όπως η Κένυα, το Μαρόκο, το Πακιστάν, η Σομαλία, η Συρία και η Υεμένη εισήλθαν στη Φινλανδία από τη Ρωσία τον Νοέμβριο, σημειώνοντας αύξηση από λιγότερο από έναν ημερησίως προηγουμένως, σύμφωνα με τη Συνοριοφρουρά.
Σχετικά Νέα
Ινδός υπουργός Αμυνας: Τα πυρηνικά του Πακιστάν πρέπει να τεθούν υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ
Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας θα πρέπει να θέσει υπό την επίβλεψή του τα.
Εντάσεις στις σχέσεις ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Λονδίνου
Καθώς οι δύο πλευρές προετοιμάζονται για την πρώτη επίσημη σύνοδο σε βρετανικό έδαφος μετά.
Ιταλία: Το πολυτελές γιοτ Bayesian που βυθίστηκε στη Σικελία ανετράπη από ακραίους ανέμους
Το πολυτελές σούπερ γιοτ μήκους 56 μέτρων, το οποίο το περασμένο καλοκαίρι βυθίστηκε στα.
Ζαχάροβα: Η θέση της Ρωσίας για την ειρήνη στην Ουκρανία αντικατοπτρίζει την κατάσταση στα μέτωπα
“Η θέση της Ρωσίας σχετικά με μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία έχει.