

Η Φινλανδία είναι πιθανόν να είχε έως και πέντε φορές περισσότερα περιστατικά Covid-19 απ’ ό,τι έδειχναν τα επίσημα στοιχεία της στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, σύμφωνα με την αρχή δημόσιας υγείας της χώρας, THL, που επικαλείται αποτελέσματα από τεστ αντισωμάτων που διενήργησε.
Ο επίσημος αριθμός περιστατικών Covid-19 βασίζεται σε διαγνωστικά τεστ με υλικό που λαμβάνεται από τη μύτη ή τον φάρυγγα ενός ανθρώπου που παρουσιάζει συμπτώματα, ενώ τα τεστ αντισωμάτων πραγματοποιούνται σε δείγμα αίματος και δείχνουν αν ένας άνθρωπος έχει μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό που προκαλεί την ασθένεια.
«Υπήρχαν περίπου 1,5 έως 5 φορές περισσότερες μολύνσεις σε σχέση με τα επιβεβαιωμένα κλινικά περιστατικά», ανέφερε σε ανακοίνωση η THL.
Η διαφορά στους αριθμούς εξηγείται ευρέως από την έλλειψη ικανότητας διενέργειας τεστ κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος μολύνσεων, δήλωσε ο επικεφαλής υγειονομικής ασφάλειας της THL, Μίκα Σαλμίνεν.
Η THL ξεκίνησε τον Απρίλιο να διενεργεί τυχαία δικά της τεστ αντισωμάτων στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Φινλανδίας, στην προσπάθεια να εντοπίσει την πραγματική διάδοση της ασθένειας, περιλαμβανομένων ανθρώπων που είχαν κολλήσει την ασθένεια αλλά δεν παρουσίαζαν συμπτώματα.
Ο Σαλμίνεν είπε πως τα αποτελέσματα έδειξαν ακόμη πως ένα μικρότερο μέρος των νέων είχαν κολλήσει Covid-19 στη διάρκεια του πρώτου κύματος σε σχέση με τώρα.
Η THL εξέτασε επίσης συγκριτικά στοιχεία διαθέσιμα από τεστ αντισωμάτων που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες χώρες, είπε ο Σαλμίνεν, σημειώνοντας πως οι αριθμοί στην Ισπανία είναι πολύ μεγαλύτεροι.
«Στη διάρκεια της επιδημιολογικής κλιμάκωσης την άνοιξη, ένα αξιοσημείωτα υψηλό τμήμα περιστατικών, έως 10 φορές πάνω, δεν είχε εντοπιστεί στην Ισπανία», είπε.
Σχετικά Νέα
Κίνα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι «ένα σημαντικό βήμα» για την αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου
Η Κίνα θεωρεί ότι οι πρώτες εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ που ξεκίνησαν σήμερα.
Πάπας Λέων 14ος: Το παρασκήνιο του ιστορικού Κονκλάβιου – Το φαβορί που προηγούνταν αλλά εγκατέλειψε και ο ασιατικός «εμφύλιος»
Ο Πάπας Λέων 14ος – ο πρώτος Αμερικανός Ποντίφικας στην ιστορία – έπιασε πολλούς.
Θρήνος στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και 20 τραυματίες σε καραμπόλα στο Τσανάκαλε
Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Τσανάκαλε – Εζίν στην Τουρκία, όπου επιβατικό λεωφορείο,.
ΕΕ: Τον «σκιώδη στόλο» του Πούτιν στοχεύει το προτεινόμενο 17ο πακέτο κυρώσεων
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρουσίασε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη της.