

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας θα κλείσει το ένα εναπομείναν σημείο διέλευσης με τη Ρωσία, εάν ο γείτονάς της συνεχίσει μια υβριδική επιχείρηση σπρώχνοντας αιτούντες άσυλο να περνούν στο φινλανδικό έδαφος, δήλωσε η Φινλανδή υπουργός Εσωτερικών Μαρί Ραντάνεν.
“Εάν οι ρωσικές αρχές συνεχίσουν να μεταφέρουν” μετανάστες “προς ή κοντά στα σύνορα, τότε η κατάσταση είναι ότι θα σφραγίσουμε όλα τα ανατολικά μας σύνορα”, δήλωσε ο Ραντάνεν στο τηλεοπτικό δίκτυο YLE TV1 την Πέμπτη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. “Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη μεταναστευτική πολιτική, είναι καθαρά ζήτημα εθνικής ασφάλειας”.
Η βορειοευρωπαϊκή χώρα έχει ήδη λάβει αποφάσεις να κλείσει επτά συνοριακούς σταθμούς με τη Ρωσία, αφήνοντας ανοιχτό μόνο το βορειότερο απομακρυσμένο συνοριακό σημείο, Raja-Jooseppi, στη Λαπωνία.
Η κίνησή της αποτελεί απάντηση σε μια επιχείρηση στην οποία, σύμφωνα με το Ελσίνκι, η Ρωσία παρέχει μεταφορά σε αιτούντες άσυλο που επιδιώκουν να εισέλθουν στη Φινλανδία προκειμένου να ασκήσει πίεση στο νεότερο μέλος του Οργανισμού Βορειοατλαντικής Συνθήκης (NATO).
Σχετικά Νέα
Γάζα: Πάνω από 100 νεκροί σε νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς
Η παλαιστινιακή υπηρεσία πρώτων βοηθειών ανακοίνωσε σήμερα ότι 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς.
Ινδός υπουργός Αμυνας: Τα πυρηνικά του Πακιστάν πρέπει να τεθούν υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ
Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας θα πρέπει να θέσει υπό την επίβλεψή του τα.
Εντάσεις στις σχέσεις ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Λονδίνου
Καθώς οι δύο πλευρές προετοιμάζονται για την πρώτη επίσημη σύνοδο σε βρετανικό έδαφος μετά.
Ιταλία: Το πολυτελές γιοτ Bayesian που βυθίστηκε στη Σικελία ανετράπη από ακραίους ανέμους
Το πολυτελές σούπερ γιοτ μήκους 56 μέτρων, το οποίο το περασμένο καλοκαίρι βυθίστηκε στα.