Φινλανδία: Αυστηροποίηση της νομοθεσίας με στόχο να αντιμετωπιστεί η “εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού” από τη Ρωσία

Το υπουργείο Εσωτερικών της Φινλανδίας γνωστοποίησε σήμερα ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να αυστηροποιήσει τη νομοθεσία με στόχο να θωρακίσει τα σύνορα, να ενισχύσει τη εθνική ασφάλεια και να αντιμετωπίσει την “εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού”.

Στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, η Φινλανδία είχε κλείσει τα σύνορά της με τη Ρωσία αφότου αντιμετώπισε ασυνήθιστα υψηλή εισροή μεταναστών από χώρες όπως η Συρία και η Σομαλία. Το Ελσίνκι κατηγόρησε ευθέως τη Μόσχα ότι προωθούσε παράτυπους μετανάστες στα σύνορα, σε μια προσπάθεια να επηρεάσει την εθνική ασφάλεια της Φινλανδίας.

Το φινλανδικό υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο σήμερα για “νομοθετικές τροποποιήσεις που θα συμβάλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων και στην αποτελεσματική καταπολέμηση προσπαθειών άσκησης πίεσης στη Φινλανδία μέσω της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού”. “Η νομοθεσία θα τροποποιηθεί με στόχο την προστασία της Φινλανδίας από απειλές για την εθνική της ασφάλεια”, ανέφερε χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Προ ημερών η κυβέρνηση αυστηροποίησε τους ελέγχους στα σύνορα, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι εκατοντάδες μετανάστες περίμεναν στο ρωσικό έδαφος για να εισέλθουν στη Φινλανδία.

Η νομοθετική τροποποίηση θα χρησιμοποιηθεί ως “έσχατη λύση”, υπογραμμίζει το φινλανδικό υπουργείο Εσωτερικών, “ώστε οι αρχές να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τα σοβαρότερα περιστατικά εργαλειοποιημένης μετανάστευσης”.

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας σκοπεύει να φέρει το σχέδιο νόμου στο κοινοβούλιο μέσα στον Μάρτιο.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα